„Nacionalna klasa“ otvara Filmstrit 17. juna

Još jedno uzbudljivo „Filmstrit“ putovanje otpočeće 17. juna na Studentskom trgu projekcijom filma „Nacionalna klasa“ Gorana Markovića iz 1979. godine, u kome glavnu ulogu igra Dragan Nikolić.

Uz brojna iznenađenja i originalni program koji će dočarati nekadašnji Beograd, publika će imati priliku da se pod otvorenim nebom podseti legendarnih avantura Dragana Nikolića u ulozi Flojda.

Kao i svake godine, svi događaji na „Filmstritu“ biće potpuno besplatni za sve posetioce, a sve do kraja septembra putujući bioskop će pretvarati ulice, trgove i parkove Beograda u letnje pozornice na otvorenom, priređujući nezaboravne večeri ljubiteljima klasičnih ostvarenja sedme umetnosti svetske i domaće kinematografije.

Na 10 beogradskih lokacija ovogodišnji „Filmstrit“ doneće 30 filmskih klasika i tri pozorišne predstave.

Do kraja juna biće prikazani filmovi „Zaljubljeni Šekspir“ reditelja Džona Madena 20. juna na Cvetnom trgu, američki mjuzkl „Zvezda je rođena“ iz 1954. sa Džudi Garland u glavnoj ulozi (23. jun, Palas).

„Kratak susret“ Dejvida Lina, koji je pre nekoliko godina proglašen za najromantičniji film svih vremena, biće prikazan 27. juna ispred „Parobroda“, a nemački film „Zbogom, Lenjine“ Volfganga Bekera 29. juna na Crvenom krstu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.