U trendu

Nadmašila Megan i Kejt: Ovo je najlepša princeza ikada (video)

Princeza Dajana najlepša je plemkinja svih vremena jer se njeno lice najviše poklapa s grčkim „zlatnim presekom“.

Tako tvrdi londonski plastični hirurg Džulijan de Silva, koji je uporedio lica poznatih plemkinja s tim grčkom razmerom i došao do zaključka da je Dajana bila najlepša, jer se njeno lice najviše podudara s njom.

„Zlatni presek“ nastao je u antičkoj Grčkoj, a njime je pokušavalo da se utvrditi fizičko savršenstvo, koje je zavisilo od razmer i simetrije crta lica.

Tu je matematičku formulu koristio Leonardo da Vinči u izradi svog poznatog dela Vitruvijevog čoveka. Brojni naučnici nakon toga su ga usvojili u određivanju savršene lepote, a Da Silva ga koristi u kompjuterskom mapiranju lica.

Prema njegovim proračunima, Dajana je bila najlepša, a slede je jordanska kraljica Rania i pokojna Grejs Keli iz Monaka. Dajanine snaje Megan Markl i Kejt Midlton su na četvrtom i petom mestu.

„Dajana, Megan i Kejt sve su vrlo lepe žene. Ali kada se njihova lica uporede s grčkim zlatnim presekom, Dajana se penje na vrh“, rekao je Da Silva za Dejli Mejl.

Objasnio je da je Dajana postigla najviši broj bodova zbog oblika svog lica, širine nosa, područja oko obrva i čela.

„Najgore su prošle njena brada i usne. Usne su joj tanke i lošeg oblika, a brada joj je manje klasičnog oblika nego kod drugih žena“, rekao je.

Princeza Rania najlepša je živa plemkinja, a veliki broj bodova doneli su joj brada i usne. Bodove je pak izgubila na nosu i području oko obrva.

Kao i kod princeze Dajane, i kod Grejs Keli“problematična“ je bila brada, dok su njene oči skoro savršene.

Iako nije dobila najviši broj bodova, Megan Markl ima „prelepu simetriju lica“, tvrdi Da Silva i dodaje da je najbliža grčkom pojmu lepote.

Kejt je dobila bodove za razmak između nosa i usta i razmaku između očiju, a poput svoje svekrve, izgubila ih je na obliku brade.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.