U trendu

Napeto u kraljevskoj porodici: Hari dolazi u London, Čarls ne želi da vidi sina

Princ Hari uskoro će posetiti Englesku.

Krajem juna trebalo bi da dođe iz Sjedinjenih Američkih Država kako bi 1. jula mogao da prisustvuje otkrivanju statue princeze Dajane.

Da je još živa, Dajana bi 1. jula slavila 60. rođendan, a baš zato su prinčevi Vilijam (39) i Hari (36) taj datum odabrali za otkrivanje statue napravljene u njenu čast. Plan za izgradnju spomenika započet je još pre nekoliko godina, i pre nego što je Hari napustio kraljevsku porodicu i dao nekoliko intervjua punih optužba na račun kraljevske porodice.

Princ Čarls (72) navodno neće prisustvovati događaju, iako je to prvi put da će Hari ponovo biti u Ujedinjenom Kraljevstvu nakon sahrane princa Filipa. Iako su tada otac i sin razgovarali, Čarls ne planira sa se vidi sa Harijem.

– Čarls je bio vrlo jasan kada je rekao da neće biti tamo, jer ide u Škotsku. Nisu planirali da se sretnu – rekao je anonimni izvor za britanske medije.

Predviđa se kako će braća zajedno doći na otkrivanje statue, kao način da pokažu poštovanje Dajani. Međutim, održaće odvojene govore.

– Nisu uživo ni pošteno razgovarali, komunicirali su samo putem poruka – izjavio je drugi izvor. Dodaje da ne misli da će do pomirenja doći u skorije vreme, jer je njihova „veza još uvek vrlo napeta“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.