Objavljen trejler filma „Dnevnik mašinovođe“ (video)

Objavljen je prvi trejler filma „Dnevnik mašinovođe“ reditelja Miloša Radovića, sa Lazarom Ristovskim u glavnoj ulozi, koji će premijerno biti prikazan 14. septembra u Sava Centru.

Film prati priču iz života mašinovođa, a Radović je i autor scenarija, nastalog po ideji Marka Glušca.

„Sedam dugih godina bilo je potrebno Lazaru i meni da smislimo, snimimo i završimo film o mašinovođama. Počeli smo da kočimo u junu 2009. godine, a zaustavili smo se pre nekoliko dana“, kaže Radović kome je ovo četvrta saradnja sa Ristovskim.

„Kada je Miloš doneo ovaj scenario nisam imao dilemu da li da ga radim ili ne. Mi se znamo dugo godina i to nam olakšava odluke. Ono što nam je olakšalo odluke je i to što je Milošev deda Uglješa, bio mašinovođa, a moj otac Petar, železničar. Ovaj film je nekakav dug prema njima“, poručuje glumac Lazar Ristovski, koji je uz Petra Ristovskog i producent filma.

Film je snimljen u produkciji „Zillion fima“, a pored Filmskog centra Srbije njegov nastanak pomogli su i Pokrajinski sekreterijat za kulturu Vojvodine, Inter Film, Hrvatski audiovizuelni centar i Eurimaž.

„Dnevnik mašinovođe“ je sa velikim uspehom predstavljen na marketu Filmskog festivala u Kanu, dok će 23. juna biti prikazan u glavnom takmičarskom programu Moskovskog filmskog festivala.

U filmu igraju i Petar Korać, Mirjana Karanović, Jasna Đuričić, Mladen Nelević, Nina Janković, Danica Ristovski, Haris Burina, Tihomir Stanić, Pavle Erić…

Distributer filma je Art Vista.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.