U trendu

Odlazak dobrog „lošeg momka“ Holivuda: Uloge po kojima ćemo pamtiti Rej Liotu

Poznati američku glumac preminuo je u četvrtak u 67. godini.

Rej je rođen u Njuarku, državi Nju Džerzi u Americi. Bavio se glumom i produkcijom.

Ostvario je brojne zapažene uloge kako u filmovima, tako i u TV programima.

Rej je tumačio lika Doa Džeksona u filmu „Polje snova“, a zatim u poznatom filmskom ostvarenju „Dobri momci“ igrao je Henrija Hila. Ova uloga u popularnom kriminalističkom filmu iz 1990. godine donela mu je ogromnu popularnost.

Kada je Liota izgovorio rečenicu “otkad mogu da se setim, želio sam da budem gangster”, bilo je jasno da ovo nije običan film o mafijašima.

Pored ovih, Liota je glumio u brojnim poznatim filmovima Holivuda, među kojima su „Nezakoniti ulazak“, Operacija Dambo“, „Feniks“, „Banda pacova“, „Smrt i sećanje“, „Hanibal“, „Klopka za muškarce“, „Beli prah“, „Inferno“ i mnogi drugi.

Svoju prvu značajnu ulogu odigrao je 1981. godine u filmu „Luda vremena“, a drugu 1983. godine u filmu „Usamljena dama“, da bi tri godine kasnije igrao je u filmu „Nešto divlje“, čime je započeo dugu glumačku karijeru.

U filmu „Priča o braku“ iz 2019. godine glumio je Džeja Marotu, a poslednji film u kojem je igrao bio je „Mafijaški sveci Njuarka“ iz 2021. godine.

Takođe, Rej je ostavio značajan trag u poznatim TV serijama.

Preminuo je u Dominikanskoj Republici, gde je snimao film „Opasne vode“. Njegova verenica Džejsi Nitolo bila je sa njim na ostrvu. Glumac je preminuo iznenada, u snu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.