Omiljeni citat: „I’ll be back“

Da li vam se ikada desilo da posle odgledanog filma pokušavate da imitirate glavne junake? Najčešće su to neke pamtljive rečenice, zar ne? Na internetu je nedavno sprovedeno glasanje u kome je tražen odgovor na pitanje: „Koju filmsku rečenicu ste najčešće imitirali u privatnom životu?“
Odgovor je smešan koliko je i očekivan – čuveno tvrdo „I’ll be back“ Arnolda Švarcenegera (Arnold Schwarzenegger) u filmu „Terminator“ („The Terminator“). Omiljena akciona zvezda izgovara tu rečenicu policajcu za prijemnim stolom samo nekoliko minuta pre nego što će automobilom proći kroz prednji zid policijske stanice.
U glasanju je učestvovalo više od 2.000 ljudi i ubedljivo najveći procenat glasova dobio je Arni. Veliki broj glasova dobile su i replike iz filmova: „Ratovi zvezda“ („Star Wars“), „Forest Gamp“ („Forrest Gump“), „Džeri Megvajer“ („Jerry Maguire“), „Prljavi Hari“ („Dirty Harry“) i „Prljavi ples“ („Dirty Dancing“). Interesantna je i činjenica da su svih deset najzanimljivijih filmskih rečenica izgovorili glumci, a ne glumice.
Anketa je pokazala i da filmovi imaju veliki uticaj na ljude, bez obzira na to da li se radi o tome da uz filmove lakše preživljavaju slične situacije iz života koje ih okupiraju, ili filmovi jednostavno utiču na njihov način govora. Anketirane žene su većinom izjavile da bi najviše volele da igraju u filmu „Prljavi ples“, a zatim u „Zgodnoj ženi“ („Pretty Woman“) i „Prohujalo sa vihorom“ („Gone With The Wind“). Izbor većine muškaraca bio je manje romantičan, budući da su u vrhu filmovi o Džejmsu Bondu, a slede „Ratovi zvezda“ i „Gospodar prstenova“.
Pogledajte da li se slažete s izborom anketiranih. Sledi deset najzanimljivijih filmskih citata.

  1. "I’ll be back." ("Terminator")
  2. "Frankly, my dear, I don’t give a damn." ("Prohujalo sa vihorom")
  3. "Beam me up, Scotty." ("Zvezdane staze")
  4. "May the force be with you." ("Ratovi zvezda")
  5. "Life is like a box of chocolates." ("Forest Gamp")
  6. "You talking to me?" ("Taksista")
  7. "Show me the money." ("Džeri Megvajer")
  8. "Do you feel lucky, punk?" ("Prljavi Hari")
  9. "Here’s looking at you, kid." ("Kazablanka")
  10. "Nobody puts Baby in the corner." ("Prljavi ples")

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.