Otac slavnog glumca bio je plaćeni ubica, a sad dobija seriju (foto)

O talentima glumca Vudija Harelsona piše se godinama, ali malo ko zna da je njegov otac Čarls Harelson osuđen na dve doživotne kazne za ubistvo sudije Džona Vuda Juniora u državi San Antonio. Sada će Netfliks snimiti seriju o ovom plaćenom ubici i kockaru.

View this post on Instagram

Luv the dam

A post shared by Woody Harrelson (@woodyharrelson) on

Inače, Čarls je 1979. osuđen na dve doživotne kazne za ubistvo sudije Džona Vuda juniora, a pre toga povezivali su ga sa nizom ubistava. Povezivali su ga sa podzemljem, te se sumnjalo da je radio kao plaćeni ubica.

U vezu s kriminalnim podzemljem verovatno je došao kada je nagomilao kockarske dugove, zbog čega je brzo morao da dođe i do velikih novčanih iznosa, a nije previše mario kako će novac zaraditi.

Navodno je za ubistvo sudije dobio 250.000, a naručio ga je jedan diler. Čarls Harelson je sudiju ubio u maju 1979. godine i to je bio prvi atentat na federalnog sudiju u SAD. Tadašnji predsednik države Džimi Karter ubistvo je okarakterisao kao „napad na sudstvo“.

Sa još dvojicom zatvorenika Čarls je pokušao da pobegne iz zatvora, ali su uhvaćeni i nakon toga je prebačen u stroži zatvor, gde je 2007. u 70. godini umro od srčanog udara. Svi ovi događaji naći će svoje mesto u dokumentarnoj seriji, a veliki deo njegovog života, kako navodi britanski „Metro“ bio je obavijen velom misterije.

Prenose da je čak Čarls jednom prilikom rekao da je umešan u ubistvo američkog predsednika Džona F. Kenedija. Serija će biti hronika Čarsovog života, a u ovom dokumentarcu pristali su da učestvuju Vudijeva braća Bret i Džordan. Iako se još ne zna da li će deo dokumentarne serije biti i sam poznati glumac, on je jednom prilikom izjavio da nema problema da priča o ocu.

Davne 1988. u intervjuu za magazin „Pipl“ rekao je da on nije mnogo učestvovao u njegovom vaspitanju, a posećivao ga je u zatvoru jednom godišnje.

„Možda će zvučati čudno, jer govorim o osuđenom ubici, ali moj otac je bio jedan od najelokventnijih, najnačitanijih i najšarmantnijih ljudi koje poznajem. Gledam na njega više kao na nekoga ko bi mi mogao biti prijatelj, nego na nekog ko mi je otac“, rekao je Vudi Harelson.

(B92)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.