U trendu

Ovo su najplaćeniji u svetu zabave: Na listi nema nijedne žene, a prvo mesto je veliko iznenađenje

Magazin Forbs objavio je listu najplaćenijih zabavljača 2022. godine i spisak deset sa najvećom zaradom je prilično šokantan.

Za početak, na ovoj listi nema žena. Pored toga, čini se da ova lista obuhvata sve u Holivudu, uključujući zabavljače, režisere, izvođače, muzičare i još mnogo toga.

Najveći zarada za ovu godinu je iznosila 580 miliona i nju je ostvario neko koga biste teško ikad pogodili.

Evo kako izgleda lista od 10. do 1. mesta:

10. Bob Dilan – 130 miliona dolara

Osamdesetogodišnji nobelovac je u julu prava na svoju snimljenu muziku i nekoliko budućih projekata preneo kompaniji Soni za 150 miliona dolara.

9. Rajan Teder – 160 miliona dolara

Pored preko 500 pesama koje je napisao za svoj bend, frontmen OneRepublic-a napisao je hitove za Bijonse, Adel i Eda Širana. On je u januaru prodao deo kataloga investicionoj firmi KKR.

8. Tajler Peri – 165 miliona dolara

Milijarder koji radi sve od producentskog posla, režije i glume vraća franšizu Madea koja ga je učinila slavnim – ali sve što je izgradio oko nje donosi veliku zaradu, od višegodišnjeg produkcijskog ugovora sa BET-om do 330 hektara produkcijskog studija u Atlanti.

7. Pol Sajmon – 200 miliona dolara

Folk rok muzičar je prodao stotine pesama, uključujući „Mrs. Robinson“, „59th Street Bridge Song (Feelin’ Groovi)“ i „The Sound of Silence“ za Soni Music Publishing za oko 250 miliona dolara u martu.

6. Trej Parker i Met Stoun – 210 miliona dolara

Šokantna. Urnebesna. I jeftina za pravljenje. Kreatori Sout Parka – i njegovih izdanaka – nadgledaju posao od koga sada zarađuju više od 80 miliona dolara godišnje, a u avgustu su potpisali šestogodišnji ugovor od 900 miliona dolara sa Paramount+.

5. Kanje Vest – 235 miliona dolara

Milijarder, reper, producent sada zarađuje većinu svog novca od višegodišnjeg ugovora za dizajniranje patika za Adidas. Njegovi prvi komadi kolekcije Yezzy za Gap — duks i jakna — pojavili su se prošle godine i brzo su rasprodati. Naravno, modni brend želi više i navodno je frustriran sporim uvođenjem novih komada u kolekciju.

4. Dvejn „The Rock“ Džonson – 270 miliona dolara

Jedan od retkih glumaca koji su se ove godine našli na listi. The Rock je dobio samo oko četvrtinu svoje zarade od uloga u filmovima kao što su Jungle cruise i Red Notice, pri čemu je najveći deo zarade došao od njegovog popularnog brenda tekile.

3. Džej -Z – 340 miliona dolara

Prvi milijarder hip-hopa dokazao je maher i u poslovnom svetu kada je 2021. unovčio udele u muzičkoj platformi Tidal i brendu šampanjca Armand de Brignac.

2. Brus Springstin – 435 miliona dolara

The Boss je u decembru prodao ceo svoj opus u svoju dugogodišnju izdavačku kuće Sony Music Group. Prodaja, procenena na skoro 500 miliona dolara, uključivala je pet decenija kultnih pesama, snimaka i autorskih zasluga sa 20 studijskih albuma, više setova i snimaka uživo.

1. Piter Džekson – 580 miliona dolara

Režiser Gospodara prstenova prodao je deo svoje firme za vizuelne efekte Veta Digital kompaniji Uniti Softvare za 1,6 milijardi dolara u novembru, čime je postao tek treća osoba u istoriji koja je postala milijarder (posle Stivena Spilberga i Džordža Lukasa) snimajući filmove.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar