U trendu

Počinje četvrti „Cinema City“

Četvrti internacionalni festival filma i medija "Cinema City" održaće se od 18. do 25. juna 2011. godine u Novom Sadu. Tokom osam dana Novi Sad će ponovo postati grad festival s bogatim filmskim, muzičkim i akademskim programima. Četvrto izdanje festivala obeležiće brojni noviteti, premijere domaćih i stranih filmova i ugledni gosti iz sveta filma.
Svečanim uručenjem nagrade za životno delo glumcu Velimiru – Bati Živojinoviću biće otvoreno ovogodišnje izdanje festivala. Na festivalu će biti prikazani neki od njegovih najčuvenijih filmova, kao što su "Valter brani Sarajevo", "Tri", "I Bog stvori kafansku pevačicu" i "Bitka na Neretvi".
Festival je i ove godine podeljen u selekcije u okviru kojih će se predstaviti razni autori i filmovi. Tri takmičarske selekcije festivala su: "Nacionalna klasa", koja predstavlja najbolja domaća filmska ostvarenja, kao i ekskluzivne premijere domaćih filmova; "Exit Point" donosi aktuelna, hrabra i drugačija filmska ostvarenja svetske kinematografije i predstavlja laureate najznačajnijih svetskih festivala kao što su Kan, Berlin, Tribeka i Sandens, a "Up to 10k bucks" predstavlja filmove sa skromnijim budžetom i mlade autore iz celog sveta.
Dodatni programski prostor za afirmaciju mladih filmskih autora ove godine predstavlja selekcija Fokus: Austrija, koju podržava Austrijska razvojna saradnja. U oviru ove celine biće prikazni triler Benjamina Hajsenberga "Pljačkaš", drama "Amerika iznutra" Barbare Eder, komedija "Slučajna otmica gospođe Elfride Ot" u režiji Andreasa Pročaska i triler "Kamera smrti" Roberta Adrijana Peja.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.