U trendu

Pola veka od pesme What a wonderful world

Pesma „What a wonderful world“ američkog džez muzičara Luja Armstronga snimljena je pre 50 godina u jeku previranja Vijetnamskog rata, nastajanja pokreta za gradjanska prava, jačanja feminizma, pojave hipi kulture i brojnih drugih društveno-političkih promena u svetu, kao jednostavna oda miru i bratstvu, pišu američki mediji.

Luj Armstrong (1901-1971) je bio jedan od najuticajnijih džez muzičara i smatra se muzičkim revolucionarom ranog 20. veka.

List Njujork dejli njuz (New York Daily News) naveo je da je pesma „What a wonderful world“ nastala u vreme „nasilja, mržnje i straha za budućnost“.

Singl je objavljen uz slabu početnu reakciju u SAD, ali je u Velikoj Britaniji priča bila drugačija, piše Los Andjeles tajms (Los Angeles Times).

Singl „What a Wonderful World“ postao je najprodavaniji u 1968. godini u Velikoj Britaniji, krenuvši uzlaznim putem popularnosti.

Muzej u Njujorku posvećen Luj Armstrongu organizovao je izložbu pod nazivom „50 godina pesme ‘What a Wonderful World'“, a na kojoj će biti predstavljene retke fotografije i predmeti kojima je predstavljena priča o snimanju i nastanku čuvene pesme. Pola veka od pesme What a wonderful world

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.