U trendu

Poznati glumac i pevač platio je danak – njegove poslednje reči mame uzdah

Nekoliko dana pre smrti, poznati glumac i pevač primljen je kao hitan slučaj u jednu bolnicu na Floridi zbog ozbiljnih problema sa bubrezima i zbog otkazivanja jetre. Još u februaru je objavljeno da ima ozbiljne probleme sa demencijom (ovu bolest imale su njegova baka i majka).

Zvezda televizijske serije „Porodica Patridž“ iz sedamdesetih godina prošlog veka, glumac i pevač Dejvid Kesidi preminuo je 21. novembra 2017. godine u svojoj 67. godini.

Kasidi se u poslednjih nekoliko godina lečio od zavisnosti od alkohola. Zbog pijanstva je više puta kažnjavan – zbog nepoštovanja propisa i izazivanja saobraćajnih nezgoda.

Karijera

Rođen je u glumačkoj porodici, a imao je malo glumačkog iskustva kada je ušao u seriju „Porodica Patridž“ o porodici putujućih muzičara. Serija je trajala 4 godine, imala 96 epizoda i učinila ga je poznatim zahvaljujući pesmama koje su se odlično kotirale na top-listama poput pesme „Mislim da te volim“. Kaa glumac i muzičar, nominovan je za „Emi nagradu“ 1978. godine.

Imao je još više uspeha u inostranstvu, gde su njegove dve pesme bile prve na top-listama u Velikoj Britaniji.

Njegova ćerka Kejt Kesidi poznata je glumica iz filmova („96 sati“, Starava u ulici brestova…) i TV serija (Sedmo nebo, Lovci na natprirodno, Harperovo ostrvo, Nova devojka, Fleš…).

Pouke

Prema rečima članova porodice i lekara, preminuli glumac mogao je duže da živi da je tokom života više vodio računa osvom zdravlju.

Iako je demencija često nasledna bolest, lekovima i načinom života mogu se smanjiti njeni negativni uticaji na kvalitet života.

Glavni negativni uticaj na „dužinu života“ popularnog pevača i glumca imali su nezdrav način života i alkoholizam. Između ostalog, zbog previše alokohola „pre vemena“ su mu stradali bubrzi i jetra, što je i rezultovalo smrtnim ishodom.

Prema rečima njegove ćerke, i sam Dejvid Kesidi shvatio je da je vodio nezdrav život, tako da su njegove poslednje reči objasnile sve: „Toliko protraćenog vremena.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.