Premijere na Filmskom festivalu u Torontu

Na filmskom festivalu u Torontu, koji će se održati od 6. do 15. septembra, premijerno će biti prikazani filmovi „Majkl Klejton“ („Michael Clayton“), „Rendition“ i „Neustrašiva“ („The Brave One“). Ovi filmovi okupiće neke od najpoznatijih svetskih glumaca, kao što su Džordž Kluni, Riz Viderspun, Meril Strip, Džodi Foster, Tom Vilkinson i mnogi drugi.
Džordž Kluni (George Clooney) pojaviće se u glavnoj ulozi u filmu „Majkl Klejton“, režiserskom debiju scenariste Tonija Gilroja (Tony Gilroy), koji je pisao scenario za film „Bornov identitet“. U ovom filmu Kluni igra Majkla Klejtona, advokata koji će se naći pred slučajem „svog života“. On je i dosad bio onaj koji rešava najteže slučajeve u firmi „Kenner, Bach & Ledeen“. Međutim, da li će uspeti da reši i ovaj? Pored Klunija, u ovom filmu uloge tumače i Tom Vilkinson (Tom Wilkinson), Tilda Svinton (Tilda Swinton) i Sidni Polak (Sydney Pollack).
U psihološkom trileru „Neustrašiva“ („The Brave One“) Nila Džordana (Neil Jordan) Džodi Foster (Jodie Foster) tumači lik radijske voditeljke Erike Bejn, kojoj u brutalnom napadu ubijaju verenika. Pošto ne može da prevaziđe tu tragediju, ona počinje sama da traži krivce i osvetu. U ostalim ulogama pojavljuju se Niven Endruz (Naveen Andrews) i Terens Hauard (Terrence Howard).
Triler „Rendition“ u režiji Gavina Huda (Gavin Hood) okuplja poznatu glumačku ekipu: Riz Viderspun (Reese Witherspoon), Meril Strip (Meryl Streep), Pitera Sarsgarda (Peter Sarsgaard), Kristijana Martina (Christian Martin), Alana Arkina (Alan Arkin), Džejka Gilenhala (Jake Gyllenhaal).
Kada svetski poznati terorista egipatskog porekla Anvar El-Ibrahimi nestane s leta između Južnoafričke Republike i Vašingtona, njegova žena, Amerikanka Izabela (Viderspun), putuje u Vašington ne bi li pronašla svog supruga ili bar otkrila uzrok njegovog nestanka. S druge strane, analitičar CIA, Daglas Friman (Gilenhal), preispituje svoj zadatak u pokušaju da spase hiljade ljudi za vreme ispitivanja utamničenog El-Ibrahima.
Pomenuti filmovi stižu u domaće bioskope u novembru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.