Rat se nastavlja: Palata se oglasila o ponašanju Megan Markl (video)

Bakingemska palata pokrenula je istragu zbog optužbi za emocionalno nasilje koje je Megan Markl navodno vršila nad zaposlenicima u palati, piše „Mirror“.

Bivša vojvotkinja od Saseksa optužuju da je pretila jednom od njenih najbližih savetnika u palati, a navodno je oterala dvoje ličnih asistenata iz domaćinstva i namerno narušila poverenje u trećeg.

“Očigledno je da smo svi zabrinuti zbog navoda u ‘The Times-u’ nakon tvrdnji bivšeg osoblja vojvotkinje,” rekao je predstavnik Bakingemske palate, prenose strani mediji.

“Naš tim za ljudske resurse proučiće okolnosti navedene u članku. Članovi osoblja koji su uključeni u ovu situaciju biće pozvani da učestvuju u istrazi. Kraljevska porodica ne toleriše maltretiranje ili uznemiravanje na radnom mestu,” dodao je predstavnik.

S druge strane, američki mediji objavili su novi isečak iz velikog intervjua princa Harija i Megan Markl sa Oprom Vinfri.

Megan na snimku kaže da Bakingemska palata ne može da očekuje da će ona i princ Heri ćutati ako se kontinuirano govore neistine o njima.

U tizeru intervjua koji je Opra Vinfri vodila sa parom, Megan je upitana šta misli o tome da će palata čuti njenu istinu. Marlova je izjavila da ako to nosi rizik od gubitka pojedinih stvari, ona misli da je mnogo toga već izgubljeno, preneo je BBC.

Očekuje se da će intervju koji je vodila Vinfrijeva, a koji će biti emitovan u SAD u nedelju, a u Velikoj Britaniji u ponedeljak, detaljno objasniti period kada su Heri i Megan obavljali kraljevske dužnosti pre nego što su ih napustili radi života u SAD-u.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.