U trendu

Saša i Dejan Matić rođeni su zdravi, ali su zbog greške oslepeli samo par dana kasnije

Braća Saša i Dejan Matić juče su proslavili 44. rođendan i jednu su jedni od najpopularnijih pevača u regionu, a njihov talenat kao i njihova životna priča nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Poznato je da oba blizanca ne vide, ali, suprotno ustaljenom mišljenju, braća nisu slepa od rođenja već su vid izgubili nekoliko dana nakon rođenja.

Naime, braća Matić su navodno rođeni kao zdrave bebe u Drvaru, u BiH, a Avaz piše da su roditelji Zoran i Dragica zbog preranog rođenja morali da ih smeste u inkubator u jednom zagrebačkom porodilištu gde su, navodno zbog tuđe greške, nekoliko dana nakon rođenja oslepeli.

Dejan Matić je jednom prilikom potvrdio da se radilo o nečijoj nepažnji, ali tvrdio je da nikad nije istraživao šta se tačno dogodilo.

‘To je nepažnja. Sada, koga… Nisam išao u detalje i raspitivao se čija. Da li lekara, da li medicinske sestre, nisam ulazio u to. Bilo je prevremeno rođenje. A da je bila nepažnja, bila je“, rekao je pevač za Telegraf.

Još jedna priča koja prati braću Matiće je ona u kojoj se tvrdi da je je Saša mogao da se podvrgne operaciji koja bi mu vratila vid, ali da to nije učinio zbog brata.

„Ma ne, to je bez veze priča. Oni su hteli na nama da rade nekakve eksperimente. To nisu dozvolili roditelji, a ni mi“, rekao je za svojevremeno pevač za Telegraf.

Dodao je tada da ne voli ovakva pitanja te da su mu odnos s bratom i gubitak vida dve najgore teme.

„Ja tako ne volim što se godinama priča o toj temi da vi nemate pojma! Dve najgore teme, one koje najmanje volim su – jesam li u svađi s bratom i šta je bilo s mojim vidom. Moji prijatelji i ljudi koji su sa mnom u stalnom kontaktu znaju kako ja živim i znaju da ovaj život volim najviše na svetu. Jesam li se ja lečio i kod koga sam se lečio, to je moja privatna stvar. Živim normalno i ne bih dao ovaj život ni za što na svetu’, dodao je“, zaključio je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar