U trendu

Sedmi Hari Poter iz dva dela

Sedmi nastavak priče o najpopularnijem čarobnjaku na svetu – "Hari Poter i relikvije smrti" ("Harry Potter and the Deathly Hallows"), biće pretočen u sedmi ali i osmi nastavak popularnog filmskog serijala. Prvi deo filma biće premijerno prikazan u novembru 2010. godine, dok će poslednji pozdrav sa serijalom i filmskom ekipom koja je s nama i odrasla tokom ovih deset godina uslediti u julu 2011.
Ovo nije prvi film iz serijala za koji se razmatrala ideja o podeli na dva dela. Scenarista Stiv Klovs (Steve Kloves) je ozbiljno razmišljao o podeli četvrte knjige Dž. K. Rouling (J. K. Rowling) – "Hari Poter i vatreni pehar" ("Harry Potter and the Goblet of Fire"), na dva dela, ali se od toga vrlo brzo odustalo. Ideja o podeli poslednje, sedme knjige javila je krajem 2007. godine, što je zbog, kako se navodi, vernog prenošenja priče na veliko platno i prihvaćeno.
Poslednji deo sage o mladom čarobnjaku i ovog puta stiže u režiji Dejvida Jejtsa (David Yates), koji je režirao i prethodna dva filma iz serijala, a glavne uloge tumače sada već popularni tinejdž idoli Danijel Redklif (Daniel Radcliffe), Rupert Grint (Rupert Grint) i Ema Votson (Emma Watson), za koje se ovih dana može čuti da su primer dobre kasting odluke. Klovs je nedavno izjavio da je pisanje scenarija za kraj serijala dosta uticalo na pisanje scenarija šestog filma – "Hari Poter i polukrvni princ" ("Harry Potter and the Half-Blood Prince").
Voldemortova moć i dalje raste i postaje sve snažnija. On je sada preuzeo kontrolu nad čitavim Ministarstvom magije u Hogvortsu. Hari, Ron i Hermiona su rešili da dovrše posao koji je Dambldor započeo i da pronađu ostatak Horkruksa kako bi porazili mračnog gospodara. Ovaj put, svaki korak moraju dobro da isplaniraju jer su ih skorašnji događaji ostavili bez nade.
U ostalim ulogama pojavljuju se Helena Bonam Karter (Helena Bonham Carter) kao Belatriks Lestrandž, Majkl Gambon (Sir Michael Gambon) kao Albus Dambldor, Alan Rikman (Alan Rickman) kao profesor Snejp, Megi Smit (Maggie Smith) kao profesorka Mekgonagal, Tom Felton (Tom Felton) kao Drejko Malfoj, Džim Brodbent (Jim Broadbent) kao Horas Slaghorn, Robi Koltrejn (Robbie Coltrane) kao Hagrid, Ralf Fajns (Ralph Fiennes) kao lord Voldermort i mnogi drugi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.