Slavni Bojsi brani Srbiju: Pogledajte šta je poručio američkoj glumici

Nakon izjave mlade američke glumice Elizabet Olsen da u Srbiji „nema ničeg jedinstveno srpskog, jer Srbija kao država postoji tek trinaest godina“, usijale su se društvene mreže.

Mnogi su 32-godišnju Marvelovu zvezdu pozvali da se bolje edukuje i poručili joj da je četiri meseca koje je provela u Beogradu snimajući film mogla da iskoristi da poseti neki od muzeja ili biblioteku i tako iz prve ruke sazna nešto više u Srbiji umesto onog što servira holivudska produkcija u svojim blokbasterima.

Među onima koji su stali u odbranu Srbije je i glumac Džon Čalis, čuveni Bojsi iz Mućki, seriji koja je ipak Srbima mnogo draža od WandeVision, po kojoj je Elizabet nedavno postala planetarno popularna.

Čalis se oglasio na Tviteru i ispod snimka u kojem Olsenova komentariše Srbiju, postavio fotografiju sa snimanja svog dokumentarca u našoj zemlji i napisao poruku podrške:

„Istražio sam Srbiju i vratio se po drugi put. Beograd je uzbudljiv grad, istorija i arhitektura su fascinantni a ljudi veoma gostoljubivi“, napisao je britanski glumac.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.