Snima se „Devojka sa tetovažom zmaja“

Posle velikog uspeha koji su postigle knjige iz serijala "Milenijum" Stiga Lašona (Stieg Larsson), a zatim i filmske trilogije istog naziva, otkupljena su prava da se romani ekranizuju i za američko tržište. U domaćim bioskopima takođe su se s uspehom prikazivali filmovi iz "Milenijum trilogije" – "Muškarci koji mrze žene", "Devojčica koja se igrala vatrom" i "Kula od karata".
Pretprodukcija filma "Devojka sa tetovažem zmaja" ("The Girl with the Dragon Tattoo"), koji odgovara prvom romanu i filmu "Muškarci koji mrze žene", već je završena. Glavna uloga – Lizbet Salander, koju je u originalnoj trilogiji maestralno odglumila Nomi Rapas (Noomi Rapace), poverena je mladoj glumici po imenu Runi Mara (Rooney Mara). Ova devojka se ubrzano penje stepenicama uspeha jer su poslednja dva filma koje je snimila "Društvena mreža" ("The Social Network") i "Strava u Ulici brestova" ("A Nightmare on Elm Street").
Gospodin Džejms Bond lično – Danijel Krejg (Daniel Craig), izabran je da tumači ulogu Mikeala Blumkvista, dok će njegovu ljubavnicu igrati Robin Rajt (Robin Wright). Nedavno je obelodanjeno i da će Kristofer Plamer (Christopher Plummer) tumačiti ulogu Henrika Vangera, koji unajmljuje Blumkvista da pronađe njegovu nestalu sestričinu.
Režiju filma potpisuje Dejvid Finčer (David Fincher). Finčer je poznat po tome što ume da napravi dobru krimi priču. Pomislite samo na: "Sedam" ("Se7en"), "Borilački klub" ("Fight Club"), "Soba panike" ("Panic Room"), "Zodijak" ("Zodiac") i druge. Snimanje je nedavno počelo u Švedskoj, a premijera filma zakazana je za 21. decembar naredne godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.