U trendu

Snima se film o Odri Hepbern: Ova glumica naći će se u glavnoj ulozi (foto)

Slavni reditelj Luka Gvadaninjo snima biografski film o jednoj od najvećih i najlepših glumica na svetu – Odri Hepbern. Slavnu glumicu igraće Runi Mara.

Svi detalji još nisu poznati, ali projekat je podržao Apple Studios, a scenario potpisuje Majkl Mitnik.

Odri Hepbern (1929-1993) je bila glumica, model i humanitarna aktivistkinja koja je ostala zapamćena po ulogama u kultnim filmovima kao što su „Doručak kod Tifanija“, „Praznik u Rimu“ (nagrađena Oskarom za najbolju glavnu glumicu i Toni nagradom, postavši jedna od tri glumice ikada da je osvojila oba priznanja u istoj godini) i „Smešno lice“.

Uloga u ostvarenju „Sabrina“ donela joj je nominaciju za Oskara i BAFTA nagradu za najbolju žensku glavnu ulogu. Hepbern je dostigla i „EGOT status“, pošto je dobila nagrade Emi, Oskar, Toni i Gremi. Tokom karijere intenzivno se bavila i humanitarnim radom. Od strane UNICEF-a proglašena je ambasadorom dobre volje.

Nakon gladovanja tokom nemačke okupacije u mladosti, zalagala se za obezbeđivanje vode i hrane najugroženijim nacijama na svetu. Zahvaljujući poziciji u UNICEF-u posetila je Afriku i Centralnu i Južnu Ameriku, gde je, kako je govorila, shvatila da su „sve te tragedije prouzrokovane nemarom čovečanstva i da za njih postoji samo jedan lek koji jedino čovek može da pruži – mir“.

Za svoja zalaganja nagrađena je i predsedničkom medaljom slobode od strane tadašnjeg američkog predsednika Džordža Buša i nagradom za humanitarni rad Džin Heršolt od strane Akademije filmskih umetnosti i nauke. U sedištu UNICEF-a u Njujorku joj je 2002. odata počast statuom „Duh Odri“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)