U trendu

Snima se „Moja nedelja sa Merilin“

Počelo je snimanje filma "Moja nedelja sa Merilin" ("My Week with Marilyn") u studiju Pajnvud nadomak Londona. Naslovnu ulogu dobila je Mišel Vilijams (Michelle Williams), čiju prvu sliku sa snimanja možete da vidite pored teksta.
Sudeći po fotografiji, Vilijamsova je uspela da uverljivo dočara seks-simbol pedesetih u pripijenoj haljini koja izazovno naglašava njene obline. Tu su i ženstveni plavi uvojci, a ako tome dodamo i mazni glas i podignutu levu obrvu – mit je pred nama.
U rano leto 1956. godine 23-godišnji Kolin Klark je tek završio Oksford i odlučio da se se okuša u filmskom biznisu. Uspeo je da se zaposli kao asistent na filmu "Princ i plesačica" ("The Prince and the Showgirl"), u kome su glavne uloge bile poverene Merilin Monro i ser Lorensu Olivijeu (Sir Laurence Olivier). Na snimanje filma u Engleskoj Merilin je došla sa suprugom Arturom Milerom (Arthur Miller), za koga se udala ranije te godine.
Četrdeset godina kasnije Klark objavljuje knjigu "Princ, plesačica i ja" ("The Prince, the Showgirl and Me"), ali je hronološki gledano vrlo upadljivo nedostajala jedna nedelja u priči koja je pratila celokupno snimanje ovog filma. Kada Artur Miler napusti Englesku, stvaraju se dobri uslovi da Kolin pokaže Merilin drugu stranu života u Britaniji. Nekoliko godina posle prve knjige, Klark objavljuje i drugu – "Moja nedelja sa Merilin" ("My Week with Marilyn"), u kojoj objašnjava koliko je slavnoj glumici bilo potrebno da pobegne od Holivuda i rutinskog života u Americi. Upravo ova druga Klarkova knjiga poslužila je kao predložak za film.
Pored Vilijamsove u filmu igraju i Edi Redmejn (Eddie Redmayne), koji tumači ulogu mladog Kolina Klarka, Kenet Brana (Kenneth Branagh) u ulozi slavnog ser Lorensa Olivijea i Džudi Denč (Judi Dench) kao Sibil Torndajk. Džulija Ormond (Julia Ormond) igra čuvenu glumicu Vivijen Li, Dagrej Skot (Dougray Scott) tumači lik Artura Milera, a tu su još i Dominik Kuper (Dominic Cooper), Ema Votson (Emma Watson) i Tobi Džouns (Toby Jones).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.