„Strava u Ulici brestova“ stiže 2010. godine

Sredinom osamdesetih godina prošlog veka film "Strava u Ulici brestova" ("A Nightmare on Elm Street") važio je za jedan od najstrašnijih horora. Generacijama koje su tada stasavale Fredi Kruger je bio najgora noćna mora. Naredne godine, tačnije 13. maja 2010, u bioskopima nas čeka njegov rimejk.
Ovaj film je novi početak ikone horor filmova Fredija Krugera, serijskog ubice koji pomoću rukavice sa četiri sečiva ubija ljude u njihovim snovima. Lik Fredija Krugera u originalnom serijalu tumačio je Robrert Inglund (Robert Englund), dok će se sada u ovoj jezivoj ulozi oprobati Džeki Erl Hejli (Jackie Earle Haley), koga smo najskorije gledali kao Roščerča u "Nadziračima" ("Watchmen").
Originalni serijal, koji je činilo ukupno šest filmova, počeo je scenarijem Vesa Krejvena (Wes Craven). Fredijev fizički lik Krejven je zasnovao na skitnici koji ga je plašio dok je bio mali. Pominje se i da je Fredi dobio ime po siledžiji koji je malog Krejvena redovno maltretirao na putu do škole. Sada, 25 godina kasnije, u bioskope stiže nova priča, koja će ići još dublje u psihologiju košmara i samog Fredija Krugera.
Produkcijska kuća Majkla Beja (Michael Bay) stala je iza ovog projekta, dok režiju potpisuje Samjuel Bajer (Samuel Bayer), kome je ovo prvi celovečernji film. Pored Erla Hejlija, uloge tumače i Runi Mara (Rooney Mara), Tomas Deker (Thomas Dekker), Kelan Luc (Kellan Lutz), Kajl Galner (Kyle Gallner), Kejti Kasidi (Katie Cassidy) i Koni Briton (Connie Britton).
Ako želite, možete da se prisetite prethodnog članka o ovom filmu, ali i da se detaljno upoznate sa strašnim likom Fredija Krugera.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.