U trendu

Svi su ga zvali Aki, ali ovo je bilo pravo ime pevača Parnog valjka

U Aleji Velikana na zagrebačkom groblju Mirogij u krugu porodice i prijatelja sahranjen je pre dva dana Aki Rahimovski, pevač popularne jugoslovenske, hrvatske i zagrebačke grupe “Parni valjak”.

Ispraćen je hitom Roda Stjuarta “Jedrim “ (Sailing) i njemu najdraže makedonske pesme „Zašto si me majko rodila“.

Javnost i obožavaoci decenijama su ga znali kao Akija, ali njegovo pravo ime je bilo Aleksandar. Rodio se u Nišu 1955. godine, a porodica se ubrzo seli u Skoplje i sa sedam godina je počeo svoje muzičko obrazovanje. Muzika je bila logičan izbor jer je njegov otac bio profesor muzike i tako je Aki od prvih dana osnovne škole pohađao časove klavira i pevanja. Njegovi prijatelji ističu da je bio i talentovan fudbaler, a o njegovim kulinarskim veštinama se takođe priča samo u superlativima.

Ceo region još uvek je u šoku zbog iznenadne smrti Akija Rahimovskog, a ovih dana često se postavljalo pitanje šta će dalje Parni valjak.

Husein Hasanefendić Hus u nekoliko navrata izjavama je nagoveštavao da je Aki nezamenjiv i da njegovo mesto u bendu ne može niko da zaume.

– On je toliko intenzivno živeo da bi se objektivno dva normalna života od toga dala sastaviti. To je jednostavno uzelo danak i srce nije izdržalo – kazao je Hus na komemoraciji za Akija održanoj u petak u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski.

Rahimovski je preminuo iznenada – izdalo ga je srce 23. januara u Novom Mestu u Sloveniji, gde je živeo poslednjih godina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.