U trendu

Teško zamisliti, ali ove slavne ličnosti ne vole društvene mreže

Iako mnoge poznate ličnosti ne mogu zamisliti dan bez deljenja svoje privatnosti s brojnim fanovima, ipak postoje i oni slavni koji su izričiti protivnici društvenih mreža. Danas je teško zamisliti da postoji bilo ko, a posebno javne ličnosti, koje nemaju zvanični profil na Instagramu, Twitteru, Facebooku…

Doduše, pod imenima zvezda ima i po nekoliko profila, ali se uglavnom radi o lažnim profilima koje prave njihovi fanovi, prenose mediji u regionu.

Poslednji koji je odlučio da se nakratko distancira od društvenih mreža je engleski muzičar Ed Širan (Ed Sheeran), koji je rekao da je prisiljen da napravi pauzu, jer je shvatio kako svet gleda kroz ekran, a ne svojim očima.

– Pravim pauzu od telefona, mejlova i svih društvenih mreža. Koristim svaku slobodnu priliku da putujem i vidim svet koji sam propustio – izjavio je Širan.

Holivudski glumac Džordž Kluni jedan je od najvećih protivnika društvenih mreža. Nedavno je čak za magazin “Esquire” za sve bogate i slavne osobe koje imaju profile na Twitteru, Facebooku i Instagramu ili nekoj drugoj društvenoj mreži, rekao da su budale.

– Plašim se šta bih naveče, nakon što popijem nekoliko čašica pića, mogao napisati na Twiteru ili kakvu ću fotografiju objaviti na Instagramu. Plašio bih se i svakog jutra, to nema nikakvog smisla – izjavio je Kluni.

Glumica Kira Najtli teška je protivnica interneta i društvenih mreža. Ipak, nakon što nije mogla da odoli i ne provjeri o čemu se tu radi, otvorila je nalog na Twitteru, koji je nakon samo 12 sati ugasila. Kaže da je tada imala osećaj kao da je ponovo u školi i na velikom igralištu, ali da se niko ne želi igrati s njom, jer nije dovoljno popularna.

Svoj profil ni na jednoj popularnoj društvenoj mreži nema ni top-model Kejt Mos. Ona je poznata i po tome da uopšte ne voli kamere i fotoaparate.

– Ovoliki broj društvenih mreža i njihova popularnost samo su doveli do toga da više ne postoje granice privatnosti. Ljudi se previše eksponiraju, ali istovremeno narušavaju i tuđu privatnost – smatra Mos.

Iako bi mnogi voleli da svoj privatni profil negde ima i američka glumica Skarlet Johanson, to nije slučaj. Popularna glumica nedavno je izjavila kako bi joj to bila samo obaveza, a i da ne voli svoju privatnost da deli s drugima.

– Sve mi to izgleda zamorno. U skorije vreme ne nameravam otvarati naloge, a za to i nemam potrebe – jasna je Johanson.

Glumica Kejt Vinslet otišla je i korak dalje. Ona je, naime, svojim ukućanima zabranila društvene mreže, a gostima koji joj dođu, prvo skrene pažnju na to.

– To veoma loše utiče na mlade devojke. One se sređuju da bi im neko lajkovao fotografiju. Ne vidim svrhu svega toga – rekla je ona.

Ni Dženifer Lorens nema profil ni na jednoj mreži. Nedavno je poručila fanovima da, ako negde vide profil s njenim imenom, znaju da je lažan. Priznaje i da nije neko ko voli tehnologiju te da se jedva bori s mejlovima.

Kada je prošle godine Instagram profil popularne američke manekenke Kendal Džener nakratko nestao, to je bila glavna vest na mnogim američkim internet-portalima.

– Prva stvar koju uradim kad ustanem je proveravanje Instagrama. A kada krenem na spavanje, Instagram je poslednja stvar koju pogledam. Mislim da sam bila previše ovisna o njemu – rekla je Džener, koju na ovoj društvenoj mreži prati više od 85 miliona fanova.

Bez obzira na trendove i za razliku od većine njenih kolegica, ni glumica Anđelina Đoli  nema profil na društvenim mrežama. Nema sumnje da bi broj njenih pratilaca bio milionski, a kako trenutno stvari stoje, dugo vremena će proći dok Đoli uopšte i priđe računaru, jer je nedavno priznala da novu tehnologiju nikako ne voli.

Napišite komentar