Tobi Megvajer

Tobi Vinsent Megvajer (Tobias Vincent Maguire) rođen je 27. jula 1975. godine u Santa Monici, država Kalifornija. Iako je imao zanimljivu biografiju i interesantan put do vrha, ovaj glumac je široj javnosti postao poznat tek posle premijere filma „Spiderman“, u maju 2002. godine.

Njegovi roditelji nisu bili u braku kada se rodio; i posle Tobijevog rođenja, njihova veza je veoma kratko trajala, tako da je on stalno putovao i živeo i u Santa Monici i u Vašingtonu. Veliki podsticaj da se bavi glumom Tobi je dobijao od majke. Napustio je deveti razred osnovne škole da bi se posvetio glumi u pozorištima. Veliki talenat koji je pokazao igrajući u predstavama brzo ga je doveo do manjih uloga u američkim sapunicama.

Prvi film u kom je Tobi Megvajer dobio ulogu je „Generation X“, ali su scene sa njim isečene jer je došao u sukob sa gotovo celom ekipom koja je radila film, i to zbog toga što mu je gotovo u poslednjem trenutku bila oduzeta glavna uloga i data veoma sporedna uloga, što je na ovog glumca, razume se, delovalo veoma frustrirajuće. Prve uloge dobio je u filmovima: „Duke of Groove“, „Deconstructing Harry“ i „The Ice Storm“. U ovom poslednjem filmu prvi put je imao glavnu ulogu.

Uspešnu ulogu imao je i u filmu „The Cider House Rules“, koji je bio nominovan za čak sedam Oskara. Ipak, ubedljivo najuspešnija njegova uloga, u popularnom „Spajdermenu“, donela mu je čak četiri miliona dolara. Potpisao je ugovor i za drugi deo ovog filma, koji se planira za 2004. godinu.

Tobi živi u Los Anđelesu. Odličan je prijatelj sa Leonardom di Kaprijom, sa kojim ga često viđaju po diskotekama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.