Tomas Hajden Čerč snima „Nowhereland“

Tomas Hajden Čerč (Thomas Haden Church), koji je domaćoj publici poznat po ulogama u filmovima „Stranputice“ („Sideways“) i „Spajdermen 3“ („Spider-Man 3“), pridružio se Ediju Marfiju (Eddie Murphy) u komediji kuće „Paramount“ – „Nowhereland“. Ovaj film će debitovati u američkim bioskopima 26. septembra 2008. godine.
Reditelj filma biće Keri Kirkpatrik (Karey Kirkpatrick), a scenario su napisali Ed Solomon (Ed Solomon), koji je i producirao film, i Kris Metison (Chris Matheson).
U filmu „Nowhereland“ Edi Marfi igra uspešnog finansijskog direktora čija karijera odjednom kreće nizbrdo. Međutim, on ubrzo pronalazi rešenje za svoje probleme u magičnom svetu koji je stvorila njegova ćerka. Tomas Hajden Čerč igra negativca u filmu, rivala liku koga tumači Marfi. Čerč i reditelj Kirkpatrik su već sarađivali na animiranom filmu „Preko ograde“ („Over the Hedge“), u kome je Čerč pozajmio glas jednom od likova. Ovaj glumac će uskoro pozajmiti glas i u animiranom filmu Dizni produkcije „Bolt“.
Četrdesetsedmogodišnji Tomas Hajden Čerč doživeo je prvi glumački uspeh s televizijskom serijom „Wings“ ranih devedesetih. Taj uspeh je pokušao da ponovi serijom „Ned i Stejsi“ („Ned and Stacey“), ali ona nije prošla dobro kod publike. Usledile su manje uloge u filmovima: „Đorđe iz džungle“ („George of the Jungle“), „One Night Stand“, „3000 Miles to Graceland“, „Monkeybone“, „George of the Jungle 2“, kao i serija epizodnih TV pojavljivanja.
Film „Stranputice“ („Sideways“) ispisuje sasvim novo poglavlje u karijeri ovog glumca. Prevashodno mu donosi nominaciju za Oskara, a zatim i sam film postiže uspeh na blagajnama. Usledile su uloge u filmovima: „Spanglish“, „Over the Hedge“, „Broken Trail“, „Idiocracy“, „Šarlotina mreža“ („Charlotte’s Web“) i „Spider-Man 3“. Uskoro će u bioskopima debitovati njegov film „Smart People“, u kome su mu partneri Denis Kvejd (Dennis Quaid) i Sara Džesika Parker (Sarah Jessica Parker).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.