U trendu

Treći dečji filmski festival

Treći dečji filmski festival – Kids fest, biće održan od 21. do 28. oktobra 2007. godine u Domu sindikata u Beogradu. Tokom osam dana na Kids fest-u će biti prikazano 16 premijernih igranih i animiranih dečjih filmova iz celog sveta. „Rudijeve praseće avanture“ (Nemačka), „Lote iz Izumgrada“ (Estonija), „Mali slikar iz Radžahstana“ (Indija) samo su neki od naslova koji su osvojili dečju publiku širom sveta.
Ove godine će Dečji filmski festival prvi put biti održan i u drugim gradovima, i to od 1. do 7. oktobra u Novom Sadu i revijalno u Subotici. Decu u premijernom programu očekuju i nastavci avantura: „Divlji dečaci 3“, „Otkačene klinke i ljubav“, „Rendžeri u Indiji“, kao i mnoga druga animirana i igrana ostvarenja za decu.
Na ovogodišnjem Kids fest-u mališanima će biti premijerno prikazana i dva domaća ostvarenja. Reč je o filmovima „Agi i Ema“ Milutina Petrovića i „Princ od papira“ Marka Kostića. Najmlađa publika će imati prilike da pogleda i film „Duboko u šumi“ Zorana Radonjića, koji dolazi iz Republike Srpske, i film „Tea“ Hane Slak, koji dolazi iz Slovenije.
Reprizni program Festivala obuhvata preko 20 filmova koji su prikazivani u bioskopima protekle godine. Među njima su: „Šrek 3“, „Ples malog pingvina“ i „Upoznajte Robinsonove“.
U toku sedam festivalskih dana tradicionalno se održava i veliki broj radionica. Prateći kreativno-zabavni program biće bogat, a u njemu ove godine učešće uzimaju strani kulturni centri i organizacije kao što su Unicef, Crveni krst i institucije poput Ministarstva odbrane i Zavoda za zaštitu prirode.
Veliki broj umetnika će svakodnevno biti prisutan na Festivalu i kroz igru i maštu uvoditi mališane u svet kulture i umetnosti i približiti im neka nova zanimanja i kreativne zanate. Sve radionice su besplatne i otvorene za decu koja žele da učestvuju u njima. Kids fest je, da podsetimo, namenjen osnovcima i program je prilagođen deci od pet do 14 godina.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.