„Underdog“, „Hot Rod“ i „Bratz“ u bioskopima

Prošlonedeljni pobednik – film „Simpsonovi na filmu“ („The Simpsons Movie“), našao se ove nedelje na drugom mestu liste. Filmska adaptacija popularne TV serije dosad je u svetu zaradila preko 315 miliona dolara.
Na trećem mestu liste najgledanijih filmova u Americi je animirani film iz Diznijeve produkcije – „Underdog“. Psa čuvara sklonog skitanju laboratorijska nesreća učini superherojem s fenomenalnim moćima. Cipelinsjaj će svoju veliku tajnu podeliti da 12-godišnjim dečakom koji postaje njegov vlasnik i prijatelj. Međutim, uskoro će njegove supermoći postati neophodne u borbi za očuvanje mira u Kapitol Sitiju, jer zli Sajmon Bersinster kuje opake planove.
Glasove simpatičnim junacima ovog crtaća pozajmili su Džejson Li (Jason Lee), Piter Dinklidž (Peter Dinklage), Džejms Beluši (James Belushi), Ejmi Adams (Amy Adams) i Bred Geret (Brad Garrett).
Deveto mesto zauzeo je još jedan debitant – film „Hot Rod“. Rod Kimbl je samoproklamovani kaskader koji je ubeđen da mu je hrabrost u krvi. Njegovo ubeđenje potiče od verovanja da je sin čuvenog kaskadera koji je umro na vrhuncu svog uspeha. Rod je posvećen nastavljanju očevog puta. Jedini propust u njegovom planu je to što on nema veze s kaskaderskim poslom.
Glavne uloge u ovoj komediji poverene su Krisu Parnelu (Chris Parnell), Ijanu Mekšejnu (Ian McShane), Sisi Spejsek (Sissy Spacek) i Ajsli Fišer (Isla Fisher).
Na desetom mestu liste najgledanijih filmova u Americi debitovao je „Bratz“, nastao po popularnoj liniji dečjih lutaka. Četiri najbolje drugarce se u prvoj godini srednje škole suprotstavljaju predsedniku odeljenja koji želi da podeli razred na više društvenih grupica. Jedan od retkih poznatijih glumaca koji igra u ovom ostvarenju je Džon Vojt (Jon Voight), kome je poverena epizodna uloga.
„Postati Džejn“, biografski film o Džejn Ostin (Jane Austen), čuvenoj engleskoj spisateljici, prikazan je protekle nedelje kao limitirano izdanje. Naslovnu ulogu tumači En Hatavej (Anne Hathaway).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.