U trendu

Veštačka inteligencija odabrala najbolje glumice i glumce u Srbiji: Lista krije i neka iznenađenja

Ne postoji skoro ništa na šta veštačka inteligencija odnosno ChatGTP ne može da dâ odgovor i svakodnevne dileme običnih ljudi koje ne može da reši. Odgovori koje nudi se ponekad dovoljno interesantni da zadovoljimo svoju maštu ili ispunimo poslovne zadatke. Iz dana u dan, to je naša realnost.

Veštačkom inteligencijom je sada želelo da se dođe do odgovora kojih deset najbolja glumaca i glumica u Srbiji su najbolji. I lista nije nimalo iznenađujuća. Kriterijumi po kojima je dobijena? Kaže – subjektivni su.

„Molim vas da imate na umu da je moje znanje ažurirano samo do septembra 2021. godine i da možda nemam informacije o događajima ili promenama koje su se dogodile nakon tog datuma. Međutim, do tog datuma, neki od najpoznatijih srpskih glumaca i glumica, koji su često bili istaknuti u filmskoj, televizijskoj i pozorišnoj industriji, a uključuju“, rekao je ChatGTP pre nego je dao spisak od deset glumaca.

Na listi se nalaze, i to ovim redosledom – Nikola Đuričko, Nebojša Glogovac, Sergej Trifunović, Bogdan Diklić, Miki Manojlović, Dragan Bjelogrlić, Lazar Ristovski, Branislav Lečić, Nenad Jezdić i Petar Božović.

Kada je reč o glumicama, na prvom mestu se našla Mirjana Karanović. Odmah za njom je Branka Katić, Hristina Popović, Nataša Ninković, Jasna Đuričić, Anica Dobra, Katarina Radivojević, Nada Šargin, Jelisaveta Seka Sablić i Tamara Dragičević.

Veštačka inteligencija se, međutim, ponovo ogradila.

„Imajte na umu da je ovo subjektivna lista i da se mišljenja o tome ko su najbolji glumci i glumice mogu razlikovati u zavisnosti od preferencija i kriterijuma. Takođe, nova imena mogu postati popularna nakon septembra 2021. godine“, napisao je ChatGTP, a prenosi Nova.rs.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.