Voditelj ekspresno dobio otkaz zbog tvita o kraljevskoj bebi (foto)

Voditelj Deni Bejker na Bi-Bi-Sijevom radiju dobio je momentalni otkaz zbog „glupe, nepromišljene šale“ na „Tviteru“ vezane za sina vojvode i vojvotkinje od Saseksa.

U tvitu je Bejker stavio fotografiju para sa šimpanzom obučenom u kao čovek uz poruku: „Kraljevska beba napušta bolnicu.“

Voditelj je optužen da je ismevao vojvotkinjino poreklo.

„Ovo je ozbiljna greška u proceni“, istakao je portparol britanskog javnog servisa, dodajući da Bejkerov tvit ide protiv svega što ta kuća predstavlja.

„Deni je briljantan voditelj, ali više neće raditi svoju emisiju sa nama“, navodi se u saopštenju Bi-Bi-Sija.

Bejker se naknadno izvinio za tvit.

„Izvinjavam se što je fotografija mališana u otmenoj odeći nekoga iznervirala. Nikada mi to nije ni palo na pamet, jer mi um nije bolestan“, objasnio je Bejker.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa Hari i Megan, čija je majka Dorija Ragland afroameričkog porekla, juče su objavili ime i prve fotografije svog sina.

(Tanjug)

2 komentara
  1. LOLA CG

    Hvala Bogu sto sam bila u mogucnosti da posjetim i provedem neko vrijeme na skolovanju u Londonu, jos daleke 1974 godine, jer ako ambasadi GB didje do ruku( ociju) moj teks- kao provjereni spijuni znace ko sam i da trazim vizu „ekspresno“ bi me katapultirali iz iste. Sva sreca sto sam Srpkinja pa posto mi je i ovdje usko, bez moje molbe su za iskaljivanje njihove mrznje. Hvala vama. Barem je neko procitao.

  2. LOLA CG

    Da je dijete bilo golo i sa crvenim fenjerom, fotografija, odnosno dozivljeni opis bio bi prikladniji. Ovako, pridrzavao se Darvinove teorije i svaka mu cast. Vidi se da je Danny Baker briljantan, a da je BBC obicno ogledalo lazi. Zao mi je sto moj komentar, mozda ni vi necete objaviti, a najvise zalim sto iako je Englez gospodin D. Baker nece procitati podrsku moje malenkosti.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike