U trendu

Voditelj odlučio da petomesečnog sina ne podvrgne hemoterapiji: Nisam želeo da pati

Voditelj Nik Kenon oglasio se o smrti petomesečnog sina Zena i otkrio da nije hteo da ga podvrgne hemoterapiji jer, kako kaže, nije želeo da pati.

„Budući da sam i sam prošao kroz hemoterapije, poznajem tu bol i patnju i nisam hteo da kroz to prolazi dvomesečna beba“, rekao je u intervjuu za People.

Kenonu je 2012. godine dijagnostifikovan lupus i bio je podvrgnut raznim tretmanima, a pomisao da kroz isto prolazi njegov sin nije mu se sviđala.

Nakon što je s lekarima razgovarao o mogućim načinima lečenja, on i dečakova majka odlučili su da sina ne podvrgnu hemoterapijama, već ga umesto toga „održavaju srećnim svaki dan od njegove dijagnoze“.

Otkrio je da su se za malenog počeli da brinu odmah nakon njegovog rođenja krajem juna jer su im se njegovi obrasci disanja činili nenormalnim. Samo nekoliko nedelja kasnije lekari su utvrdili da se radi o nečem ozbiljnom.

Sa samo dva meseca Zenu je dijagnostifikovan gliom visokog stepena, koji je redak i agresivan oblik raka mozga.

„Počeli smo da se pitamo postoji li način da to sprečimo“, prisetio se Nik za People. „Ako ne, koliko imamo vremena?“ Razgovori su se brzo pretvorili u: ‘Kako možemo da mu pružimo najbolji život u vremenu koje ima?’ To mogu biti nedelje, mogu biti meseci, mogu biti godine.“

Dečak je nažalost izgubio bitku s tumorom početkom ovog meseca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)