U trendu

Volverin

Nedavno je objavljena prva fotografija Hjua Džekmena (Hugh Jackman) u ulozi Volverina iz filma „X-Men Origins: Wolverine (2009)“, koji se trenutno snima na Novom Zelandu i u Australiji, a zatim i u Nju Orleansu. Hju Džekmen se vraća ulozi koja ga je proslavila. On glumi Volverina, mutanta koji je divlja borbena mašina s čeličnim kandžama i iskonskim besom, ali koji poseduje i zapanjujuće isceliteljske moći.
Ovaj film je spinof serijala „Iks-men“, koji je nazvan po najupečatljivijem liku serijala koji čine filmovi „X-Men“, „X2: X-Men United“, „X-Men: The Last Stand“. O počecima ovog projekta već smo pisali u članku „Volverin stiže 2009. godine“.
U filmu „X-Men Origins: Wolverine“ priča se vraća 17 godina unazad, a posvećena je Loganovoj/Volverinovoj istovremeno nasilnoj i romantičnoj prošlosti, njegovom kompleksnom odnosu s Viktorom Kridom (Liv Šrajber), koji kasnije postaje Sabljozubi, i pretećem „Weapon X“ programu. Na svom putu Volverin će se boriti s mnogim mutantima, kako poznatim tako i nepoznatim, a pojaviće se i nekoliko legendi iz „X-Men“ sveta.
Režiser je Gevin Hud (Gavin Hood), poznat po filmovima „Nezvanična istraga“ („Rendition“) i „Gangster“ („Tsotsi“). Pored Džekmena u filmu igraju i Megi Kju (Maggie Q) i Liv Šrajber (Liev Schreiber), a kao glumac će debitovati i pevač grupe „Black Eyed Peas“ – Vil Aj Em (Will.i.am). On će igrati mutanta Vrata (Wraith), koji ima moć da postane providan. Deni Hjuston (Danny Huston) će igrati Strajkera (Stryker), generala koji je podvrgnuo Logana eksperimentu koji mu je legirao kosti s nelomljivim adamantijumom.
Tejlor Kič (Taylor Kitsch) će igrati Gambita, čije moći uključuju i manipulaciju kinetičkom energijom. Lin Kolins (Lynn Collins) igra Kajlu Silverfoks – Loganovu ljubavnicu. Rajan Renolds (Ryan Reynolds) se nedavno pridružio glumačkoj ekipi i tumačiće ulogu Dedpula, plaćenika koji je poznat po svojim satiričnim šalama i crnohumornim izjavama na račun popularne kulture.
„X-Men Origins: Wolverine“ u bioskope stiže 30. aprila 2009. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.