U trendu

Zabranili su ‘Kozbi koktel’: Novo piće nije oduševilo goste

„Koktel koji smo prodavali bio je ukrašen pilulama od šećera. Ideja je bila da se podigne svest o drogiranju i silovanju, ali nije prošla. Izvinjavamo se svima koje smo uvredili“, rekao je vlasnik bara uVašingtonu.

Kod njega se mogu dobiti kokteli nazvani po velikanima poput Djuka Elingtona i Marvina Geja, ali posetiocima se nije svidelo piće inspirisano čovekom koga su za drogiranje, a potom i silovanje, optužile mnoge žene, više od njih 60. Vlasnika lokala ljutite poruke njegovih stalnih gostiju i kritike javnosti naterale su da povuče sporno piće.

Kozbiju se za sada sudi samo za košarkašku selektorku Andreu Konstand (44), koju je, navodno, 2004. drogirao tabletama i onda silovao. Iako je još barem 13 žena htelo da svedoči o iskustvima sa Bilom Kozbiju (79), na suđenju koje je počelo juče, sudija je to odbio i naveo nedostatak dokaza kao obrazloženje.

Nekad najdražem televizijskom tati, doktoru Hakstejblu iz serije ‘The Cosby Show’, advokati su zabranili da išta govori medijima. Članovi porote izabrani su iz drugih gradova kako ne bi bili pristrani. Čak 12 porotnika i šest njihovih zamena odabrano je u Pitsburgu, a ne u Noristaunu, koji je bliži Kozbijevom rodnom gradu, gde mu sude.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar