U trendu

Žene ih i danas obožavaju: Ovih pet pevača su najveći zavodnici bivše Jugoslavije

Zbog njih su žene kupovale gramofonske ploče, odlazile na koncerte i lepile postere s njihovim likom na zidove svojih soba.

Ovo je pet zavodnika s prostora bivše Jugoslavije, o kojima se i danas priča, a koji dokazuju da su pravi muškarci, poput starog vina, s godinama sve bolji, piše Stil.

Zdravko Čolić

U osamdesetim godinama prošlog veka Čola je bio najveća jugoslovenska pop-zvezda čije su hitove rado pevali i muškarci i žene. “Pjevam danju, pjevam noću”, “Glavo luda” i “Ti si mi u krvi” samo su neki od njih.

Ovaj rođeni Sarajlija, koji će krajem maja napuniti 70 godina, i dalje mami uzdahe dama, i redovno puni hale širom regiona.

Momčilo Bajagić Bajaga

Bajaga je najbolji dokaz da žene na padaju samo na loše momke. Dobar dečko jugoslovenskog rok’n’rola bio je miljenik ženske publike tokom osamdesetih, a i danas ga prate brojne obožavateljke.

Ovaj rođeni Bjelovarčanin karijeru je započeo u grupi Riblja čorba, a potom se upustio u solističke vode i postao frontmen Bajage i Instruktora. Žene i danas rado s njim pevaju stihove pjesama “Kad hodaš”, “Plavi safir” i “Sa druge strane jastuka”.

Frano Lasić

Iako je završio fakultet za inženjera, Frano Lasić se nikada nije bavio ovim poslom. Njegove brojne obožavateljke, rekle bi: “tako je i bolje”. Bez obzira da li pevao legendarnu pesmu Zagrljeni Đele Jusića, ili glumio Melkiora Tresića u Vrdoljakovom Kiklopu, žene su ga volele.

U svojoj karijeri ostvario je uloge u više od pedeset televizijskih serija i zarobio srca mnogih žena. Ovome Riječaninu sa stalnom dubrovačkom adresom obožavateljki na manjka ni u 66. godini života, a krajem prošle godine postao je ponovo otac sina Nikolasa, kog je na svet donela njegova 30 godina mlađa supruga.

Vlado Kalember

Osnivač i pevač grupe Srebrna krila ima plodonosnu karijeru dugu već četiri decenije. Za svoju dugovečnost na muzičkoj sceni Vlado Kalember delimično može da zahvali i svojoj neporecivoj harizmi i dobrom izgledu koja mu je obezbedio ogroman broj obožavateljki, uprkos činjenici da će uskoro proslaviti 68. rođendan.

Goran Bregović

Goran Bregović je bio kompozitor, gitarista i vođa grupe Bijelo dugme, koja se smatra jednim od najpopularnijih sastava u bivšoj Jugoslaviji. Zato ne čudi da su ga žene od početaka karijere pratile u stopu. Frontmen čuvenog Orkestra za svadbe i sahrane, koji će 22. marta napuniti 71 godinu, i dalje puni dvorane širom sveta i veliki je miljenik dama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.