Dragon Age: Origins – Awakening (2)

Nekoliko drugih likova iz igre Dragon Age: Origins srešćete putem, ali oni, nažalost, neće želeti da se ponovo pridruže vašoj grupi. Kad bismo vam ovde otkrili i detalje o novim likovima, verovatno biste izgubili volju za igranjem, pa ćemo to ipak preskočiti. Otkrićemo samo da ih ima pet, a neki među njima biće sposobni da vas nasmeju svojim doskočicama, baš kao i oni "stari". Tu su i novi talenti, specijalizacije i skilovi, svaka klasa dobija po dve nove specijalizacije koje se veoma lako mogu nabaviti kod lokalnih trgovaca, a po veoma niskoj ceni moguće je kupiti i korisnu knjižicu koja omogućava respec svih talenata po vašoj želji. Što se skilova tiče, tu su Runecrafting, Vitality i Clarity. Runecrafting omogućava kreiranje runa koje poboljšavaju statistike oružja i oklopa, dok su Vitality i Clarity pomalo neinovativni skilovi – jedan nudi bonus na zdravlje, a drugi na manu/staminu. Što se items-a tiče, interesantna novost su stamina potion, dobrodošla prinova koja će sigurno poslužiti warrior-ima i rouge-ovima u teškim situacijama.
Pored nekoliko nezamenljivih likova, u Awakening-u sigurno nedostaje party camp, mesto gde ste uz logorsku vatru mogli da izmenite poneku lepu reč sa saputnicima, navučete im smešak na lice ponekom sitnicom, eventualno da ih odvučete u šator… Kampa ovde nema, a razgovor s likovima započinje random trigger-ima, poput određenog kipa, stabla, slike… Takođe, nema ni mogućnosti da započnete vezu s nekim iz ekipe, što znači da nema ništa ni od pomenutog "provoda" u šatorima. Borbe su još uvek veoma zabavne i napete, treba pravilno kombinovati napade i često koristiti pauzu kako biste isplanirali sledeći korak. Doduše, mnoge borbe su prilično lagane, posebno u prvih nekoliko sati igre, ali nemojte se razmaziti, nekoliko bosova će vas i te kako namučiti.
Grafika ostaje nepromenjena, još uvek imate solidan vizuelni prikaz, koji nije posebno privlačan, ali vas uvek iznenadi jako detaljnim okruženjem i prirodom. Dragon Age: Origins – Awakening nije izuzetak u tome, Amaranthine je u potpunosti nova regija s nekoliko sasvim novih, predivnih pejzaža. Pohvalno je što je boljka iz Dragon Age: Origins, užasno duga vremena učitavanja, prilično sređena u ekspanziji. Dakle, nema više beskonačnog čekanja da se učita novi deo grada. Druga stara mana – lag koji se pojavljuje u malo većim bitkama, a zna da muči i igrače s izuzetno snažnim konfiguracijama računara, ipak nije rešena. Sve u svemu, Dragon Age: Origins – Awakening u stvari je sve što možete očekivati od ekspanzije. Oko 25 sati igre koja nije ništa manje zanimljiva od originala, mnoštvo novog sadržaja, novi saputnici i neprijatelji, rešena loading vremena. Istina, igra ima i svojih boljki, a najviše smeta nedostatak party camp-a i kvalitetnog odnosa s likovima koje je original pružao. Međutim, sama činjenica da imate još sate i sate zabave u legendarnom svetu Dragon Age-a, dovoljna je za harmoniju i mir u svemiru.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.