Football Manager 2008

Sports Interactive nam je konačno predstavio novo izdanje popularne igre Football Manager 2008. Stiglo je toliko očekivano izdanje za 2008. godinu i sada napokon možete da se posvetite najboljem poslu na svetu – da budete menadžer svog omiljenog fudbalskog tima.
Novine koje donosi novo izdanje popularnog serijala ne bi mogle da stanu ni u nekoliko članaka ove dužine, pa ćemo se ovde osvrnuti samo na ono što je potpuno novo, to jest potpuno izmenjeno, u odnosu na prethodna izdanja. Ostale novine i izmene, verujemo, sami ćete otkriti i saznati kada se uhvatite u koštac s vođenjem svog omiljenog tima kroz nacionalni šampionat i međunarodne utakmice. Da krenemo kroz igru.

  • Transfer centar

Potpuno je nov način praćenja svih transfera i pozajmica igrača, bilo da su u pitanju igrači koje želite da prodate ili pozajmite, odnosno koje želite da kupite ili pozajmite od drugih klubova. Veoma lako pratite ponude za pojedine igrače, koje možete prihvatiti ili odbiti.

  • Praćenje finansijske situacije

Sports Interactive je u potpunosti inovirao oblast povezanu s finansiranjem kluba i načinom vođenja finansija, a sve u želji da igru približi stvarnim promenama koje se dešavaju u modernom fudbalu. Menadžeru je na raspolaganju mnogo više informacija o prihodima od utakmica i prodaje sezonskih karata, kao i infomacija o raspoloživim novčanim fondovima; olakšan je način sklapanja sponzorskih ugovora; unete su razne izmene vezane za timske bonuse u slučaju pobeda; tu je i mogućnost da prebacujete sredstva iz fondova za plate igrača i budžeta za transfere, a sve to da biste sastavili najbolji mogući tim u skladu s raspoloživim novčanim sredstvima.

  • Tok utakmice

Ovaj deo igre pretrpeo je najveće izmene još od vremena uvođenja 2D engin-a. Praćenje toka utakmice sada donosi bolji prikaz atmosfere i komunikacije među igračima za vreme utakmice, a sam tok utakmice sada deluje logičnije i lakši je za praćenje. Nema više pauza prilikom izmene igrača ili taktičkih promena u načinu igre vašeg tima, a uvedena je i pomoć u praćenju tih izmena i kako se one reflektuju na tok utakmice.

  • Lakše igranje

Ova verzija donosi unapređen sistem pomoći prilikom korišćenja različitih oblasti igre i potpuno nov sistem beleženja vaših zapažanja i primedbi. Komande su redizajnirane, tako da ih je sada lakše koristiti. Unapređeni su izveštaji koje dobijate od trenera i uveden je nov način prikaza kalendara takmičenja, gde postoji lista svih bitnih datuma u tekućoj sezoni. Sve to čini ovu igru još lakšom za korišćenje.

  • Unapređen Match Engine

Potpuno izmenjen match engine približava ovu kompjutersku igru stvarnom životu kako to do sada nije učinila nijedna igra ovoga tipa pre nje.

  • Slike fudbalera

Svi fudbaleri koji su u bazi ove igre sada su dobili potpuno nov prikaz, koji čini da oni budu mnogo više personalizovani nego u prethodnim verzijama. Ovo unapređenje odnosi se pre svega na to da sada fudbaleri sazrevaju i odrastaju bukvalno pred vašim očima kako igra napreduje.

  • Poboljšano snimanje igre

Snimanje i učitavanje sada je znatno brže, posebno ako igrate u mreži, što ubrzava igru i olakšava igranje. Ubrzane su i taktičke izmene i zamene igrača, kao i izeštaji s utakmice.
Opšti utisak je da je Sports Interactive s novom verzijom Football Manager-a 2008 podigao igru i način igranja na mnogo viši nivo nego u prethodnim izdanjima. Sa svim tim promenama igra je postala zanimljivija, što će svakako obradovati iskusne igrače, a privući će i mnoge nove igrače koji dosad nisu osetili fudbalsku groznicu.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.