U trendu

Section 8

Section 8 je futuristička FPS igra namenjena muškoj igračkoj populaciji. Radnja se odvija na planeti New Madrid, a njeno okruženje, nebo, kamenje, vegetacija stvara uverljiv ambijent nama nepoznate planete u svemiru. Opako oružje, masivni oklopi, slobodno padanje u kapsulama sa DropShip-a i instant juriš na najbližeg neprijatelja stvarno će nam ubrzati ritam otkucaja srca. Noviteta u odnosu na ostale FPS-ove sadašnje generacije ima prilično. Ultrabrzo trčanje s jednog kraja mape na drugi, preskakanje ograda hangara Jetpack-om, još ako usput ispucate nekoliko metaka iz vazduha ili čak ubijete svoju metu, dobićete osećaj profesionalno obučenog vojnika.
Singleplayer je veoma kratak. Odvija se na mapama koje su prvenstveno namenjene multiplayer igranju i nisu podešene za neko uverljivije singleplayer iskustvo, a i botovi po svom ponašanju ne ostavljaju utisak nekih opakih protivnika. Ako ništa drugo, singleplayer vam može poslužiti kao početna vežba za ono pravo, a to je multiplayer. Možete da birate između šest klasa, ali opremu sami određujete. Izbor različitih pušaka i alata za popravljanje stvarno vam ostavlja velik prostor za kreiranje svog posebnog stila igre. Mapa vam neće manjkati, a one se razlikuju po veličini. Pejzaž mapa izgleda vrlo dobro, bez previše nabacanih i nepotrebnih detalja, što smanjuje mogućnost bilo kakvog lagg-a ili bagova.
Omogućen je i auto-aim, koji se i ne uklapa u multiplayer koncept, ali možete da ga koristite veoma kratko, tako da igračima ne bi trebalo da smeta. Respawn point nije više unapred određen na području koje ste zauzeli, već je moguće bilo koje mesto na mapi. Kada poginete, respawn-ujete se tako da što vas bace sa DropShip-a u kapsuli. Moguće je kontrolisati mesto pada, ali morate paziti i na to da područje nije pod neprijateljskom protivvazdušnom odbranom. Za vreme borbe novcem od ubijanja protivnika moguće je kupiti vozila i turrete. To se radi slobodnim padom s DropShip-a. Naručite, obavite transakciju i gledate u padajući objekat s neba, koji samo što vas ne smrska svojom punom težinom. Jedina zamerka koja se može prepoznati u multiplayer-u modu jeste veoma komplikovan manevar tenkovima. Naime, tenk se čini prevelik, tako da ni sami ne možete da vidite njegov prednji deo, pa je vrlo lako zapeti za neku platformu ili udariti u zid.
Ova igra u stvari i nije namenjena solo igračima koji žele da odigraju samo nekoliko partija, već je izuzetno potrebna timska igra. Pravilno korišćenje klasa, timska strategija čuvanja konvoja ili osvajanja područja dovodi vas do pobede. Zbog toga se potpuno korišćenje potencijala ove igre očekuje tek kada se stvore ozbiljni timovi sa zavidnom količinom skilla-a, koji su sposobni da prepoznaju prave kombinacije klasa, oružja, vozila i strategija. Izgleda da takvih još uvek nema, ali u skorijoj budućnosti je moguće da deo takvog uigranog tima bude baš neko od vas.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.