U trendu

Transformers: War for Cybertron (2)

Kao što smo spomenuli, igra nije preterano teška, pa čak i ako ne postoji nikakav cover system, nivoi nude dosta "prirodnog" zaklona. Da se sve ne bi zasnivalo na pomalo monotnoj pucačini, u igru su po već ustaljenom običaju ubačeni veliki bosovi, kao i platformerske zamke. Sve u svemu, klasika TPS-a i ništa više od toga. Singleplayer kampanja ne obara s nogu, iako nudi ponešto zabave. Srećom, postoji co-op mode, koji je prilično zabavan. Ona stara: "U društvu je zabavnije", vredi i ovde, a pored toga što ćete se tako bolje zabaviti, neće vam dosađivati ni smešno loš AI. Dakle, AI i dalje nije bistar, naročito onaj vaših saboraca, koji se često gube po hodnicima, uleću u zamke i lako ginu.
Transformers: War for Cybertron nudi i solidan multiplayer koji nije hit hitova, ali uz dosta toga za otključavanje može postati adiktivan. Nažalost, to je zabava samo na kratke staze. Teško da može konkurisati multiplayer-u nekih drugih igara. Ne možemo se oteti utisku da je posle odigranog, posle svega viđenog, pa čak i posle multiplayer-a Transformers: War for Cybertron ipak jedna solidna, ali i prolazna igra. Nije hit niti se ambiciozno takmiči s ostalim naslovima ove godine. Ostaje taj utisak da je samo prolazna, da služi samo kao kratkotrajna zabava.
Najnovije Transformerse pogoni Unreal Engine 3, koji na nekim delovima već pokazuje svoje bore. S druge strane, u igri ima momenata kada Unreal Engine još uvek pokazuje, sada se već može reći, svoju staru slavu i izgleda i više nego dobro. Ipak, često ćete naletati na loše teksture i druge detalje pomalo niskog kvaliteta. Kao što smo već pomenuli, dizajn Cybertron-a uveliko podseća na Zemlju, jer su Transformersi pre svega bar delimično humanizovani. Bez obzira na to, okolina zadržava pravi robotski ukus i može se reći da je atmosfera u potpunosti pogođena. Ono što oduševljava u novoj verziji Transformersa jeste odlična glasovna gluma. Glumci su obavili odličan posao i definitivno ćete prepoznati Optimusa i Megatrona.
Zajedljivih komentara, Starskrimovog kukanja, Megatronovog besa i Optimusovih hrabrih reči ne nedostaje. Gluma je odlična i čudno je primetiti više humanosti i osećaja u robotu nego u čoveku u nekim drugim igrama. Glavni likovi (Optimus i Megatron) su vrlo dobro urađeni, i dok kod jednog izbija zloba i teror na sve strane, kod drugog aura hrabrosti i slobode sija jednostavno sama od sebe. Zvučni efekti nisu ništa spektakularno, ali zaslužuju solidnu ocenu. Iako je zvučna gluma na vrhuncu i stvarno vas vraća u prošlost i podseća na crtaće kada su Transformesi bili oni "pravi", soundtrack sadrži nekoliko epskih orkestarskih numera, ali često su prekratke i vezane samo uz borbu sa bosovima. Uz njih, tu je i nekoliko kratkih hevi metal sekvenci koje nam nikako ne ulaze u glavu. Jednostavno ne odgovaraju. Valjda su želeli da se još više osećate kao robot.
Transformers: War for Cybertron definitivno je najbolja Transformers igra posle dugo vremena, ali ipak nije hit kakav je mogla da bude. Priča nije novi bestseler, ali dobro zatvara nepoznanice i vraća vas na početak ovog robotskog rata i svih problema. Između slabe singleplayer kampanje dosta zabave nudi co-op, a solidan multiplayer može da vam utroši sate i sate. Gamelpay je tipičan za žanr i prilično zabavan na kratke staze, ali posle nekog vremena postaje monoton i jednoličan. Grafika pogonjena Unreal 3 engine-om ponekad šepa, ali se bar trudi da održi korak s ostalim naslovima, dok je zvuk u globalu samo solidan, uprkos odličnoj glasovnoj glumi. Humora ima na pretek, a atmosfera je potpuno transformerska. Sve u svemu, Transformers: War for Cybertron je solidna igra. Ako ništa drugo, najbolji Transformersi do sada i definitivna preporuka svim ljubiteljima ovih junaka.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.