Watchmen – The End is Nigh, part 2 (2)

Na početku igre imate mogućnost izbora između dva pomenuta lika. Nekome će možda to udvostručiti iskustvo igranja pošto se igra komotno može preći sa dva lika. Tučnjava je srž igre, i kao takva funkcioniše veoma jednostavno i atraktivno. Likovi se razlikuju po stilu borbe, izvođenju poteza i specijalnih napada. Mada paleta poteza nije naročito velika, dovoljna je za taktiziranje i razmišljanje koji ćete potez odabrati da biste izvukli živu glavu. Njihovo izvođenje ne zahteva veliku veštinu, pošto se uglavnom svi potezi obavljaju kombinacijom levog i desnog tastera miša. Usred tučnjave dosadu razbijaju i posebno brutalni završeci praćeni super animiranom makljažom i letom okrvavljenih zubiju. Protivnici su uglavnom reciklirajući šljam čije se karakteristike menjaju sa svakim novim poglavljem, tako da imate protivnike male, srednje, i ogromne visine, ali ako se Rorschach dočepa francuskog ključa, više neće biti bitno koliko je ko velik.
Kroz tri poglavlja koja nam igra nudi svako će ponuditi novu lokaciju. Rorschach i Nite Owl će se smucati po striptiz baru, devastiranim ulicama punih bandi i raskošnoj palati kojom caruju fetišistički likovi. U originalu igre veliki problem bio je dizajn nivoa. Iako je sve to lepo izgledalo, bilo je previše recikliranja, dok se u drugom delu dizajn nivoa popravio i nudi više sadržaja, mada će se ponekad naći primeri istih hodnika i prostorija. Grafika je veoma dobra, obiluje svim efektima nove generacije, a briga o detaljima je nedvosmislena. Naravno, to uzima svoj danak, ali po pravilu bi svaki računar sa gigabajtom rama i prastarom GeForce 6600 GT karticom trebalo da pristojno reprodukuje ovu igru. Ne treba ni pominjati vrhunsku fiziku, koju pogoni Nvidia Physx engine, kojom će se protivnici zabijati u zidove razbijajući zube pri vašim udarcima.
Igra Watchmen – The End is Nigh, part 2 je veoma zadovoljavajuća i jedna od retkih kvalitetnih tučnjava koje su ugledale svetlo dana na PC platformi. Ne nudi kvalitet najvećih hitova kojima smo se radovali ovih godina, ali nudi pristojnu dozu zabave, grafiku nove generacije, produženi filmski doživljaj i tučnjavu bez mnogo razmišljanja. Da, igra je veoma kratka, može se preći za nešto više od dva i po sata, ali će dobro doći u kompletu s prvim nastavkom. U svakom slučaju, probajte.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.