U trendu

Zombie Driver

Grad je zaražen, sve je prepuno zombija. Malo je preživelih ljudi koji se nisu pretvorili u žive mrtvace, a oni su razasuti po celom gradu. Sami ne mogu ništa, ali zajedno, e, tu se priča menja. Grad. Nekad miran i tih, s marljivim stanovnicima. Sve je promenila velika hemijska katastrofa. Zaraza se proširila, a većina stanovnika pretvorila se u krvožedne zombije koji nemaju pametnijeg posla nego da jure preživele normalne i nezaražene stanovnike. Mnogi su poklekli, mnogi su ubijeni, mnogi su pretvoreni u zombije. Postoji li nada, spas? Da, postoji, po ko zna koji put to ste opet – vi. Kao vrhunski vozač jurićete po gradu, po mogućnosti zgaziti što više zombija (i smanjiti im populaciju) i pronalaziti preživele stanovnike koji će pokušati da nastave "normalan" život.
Kao što i sami vidite, radnja igre Zombie Driver je veoma jednostavna. Preživeti ili ne, voziti kao lud i spasavati one koji se mogu spasti. Neki punktovi u gradu ipak su ostali nezaraženi. Radi se o pojedinim zgradama koje su dobro izolovane i branjene i zombiji ih izbegavaju. One služe i kao uprave (štabovi) odakle kreću spasilačke ekipe. Radi se o trci s vremenom, a protiv zombija. To funkcioniše tako što saznajete da se na nekoj lokaciji u gradu nalaze preživeli. Uskačete u automobil i jurite u tom smeru. Hoćete li uz put gaziti zombije ili ih izbegavati zavisi samo od vas, sve ima svoje prednosti i nedostatke.
Na samom početku imate osnovni automobil (taksi), koji je prilično ranjiv. To znači da ćete morati da vozite veoma dobro kako biste automobil što manje oštetili putem do preživelih. Na samoj lokaciji gde su preživeli zombija je uvek više, valjda ih nekako nanjuše. Dakle, morate da očistite celu lokaciju od zombija i posle toga da zaustavite automobil na obeleženoj zelenoj lokaciji. I lokacija i zombiji označeni su crveno. Pored redovnih spasavanja, u misijama se ponekad pojavljuje i neki bonus zadatak koji donosi dodatnu zaradu. Nije ih loše rešavati, jer ćete tim novcem moći da se bolje naoružate i oklopite svoje vozilo, što je kasnije vrlo važno, pošto su preživeli sve dalje i grad se sve više otvara.
Sami zombiji su čak i vrlo zanimljivi, nikako strašni. Ima ih puno vrsta. Jedni samo idu prema vama, drugi bacaju stvari na vaš automobil, treći su mnogo veći i otporniji, neki su vrlo veliki i debeli pa eksplodiraju ako ste blizu njih. A ima i zaraženih pasa. Uglavnom svi žele da vas uspore i zaustave, udarajući po automobilu i bacajući stvari na njega (cigle, kamenje i razne predmete), da mu unište oklop i motor, i da vas izvuku iz njega i – tada znate šta vas čeka. Zavisno od opremljenosti automobila morate da odlučite hoćete li jurnuti kroz gomilu zombija. To je u principu dobro, jer ćete ih većinu srediti, ali često će vam se automobil zaglaviti u gomili njihovih tela, što će iskoristiti drugi i prilično vam oštetiti vozilo.
Stanje vozila možete pratiti na ekranu, pazite da energija vozila ne padne na minimum. Vozeći se po gradu, na nekim lokacijama ćete pronaći i gomilu alata kojim ćete popraviti vozilo. Naravno, moći ćete da sakupljate i druge sitnice po gradu; i one će vam dobro doći. Za svaku uspešnu misiju bićete finansijski nagrađeni. Tim novcem ćete pojačati automobil (oklop, brzina, naoružanje…), a s vremenom će se pojavljivati i novi automobili različitih tipova. Nemojte misliti da ćete bolje proći s brzim sportskim automobilom, pre nego sa, na primer, taksijem. Kako budete napredovali, pojavljivaće se bolji automobili, policijski automobil, hitna pomoć, autobus. Važan je i kapacitet vozila, to jest koliko putnika može da poveze, kao i to koliko ga možete naoružati i oklopiti. Sve su to elementi o kojima ćete odlučivati kada budete videli kakva je misija pred vama. Naravno, neke misije će biti i vremenski ograničene, tako da će vam tu biti potreban brži automobil.
Igra nije novost. Već ste videli slične igre s "gaženjem zombija". Radnju pratite iz ptičje perspektive, odakle kontrolišete svoje vozilo. U stvari, iskreno se mora priznati da igra funkcioniše prilično dobro, s obzirom na to da na disku zauzima samo 600 MB. Ono što je takođe dobro jeste minijaturna minimalna hardverska konfiguracija, koja je praktično smešna, ali igra i dalje izgleda prilično dobro. U stvari, igra uopšte nije loša. Grafika nije poslednja reč tehnike, ali je vrlo dobra za igru i brzo ćete se naviknuti na nju. Treba pohvaliti i visok stepen interaktivnosti, dosta toga u igri moći ćete i da razbijete. Sve u svemu, zabavićete se. Zvuk je takođe bolji nego što se to u pravi mah čini, pogotovo nenametljiva, ali ipak prijatna muzika.
Kad projurite kroz gomilu zombija, iza njih sve postane crveno (i neki delovi tela lete unaokolo), ali iz ptičje perspektive sve to izgleda nekako simpatično. U stvari, cela igra je više zabavna nego gruba, tako da je slobodno mogu igrati igrači svih uzrasta. Očekuje vas 17 misija, s manjim misijama i bonusima, mapa grada je velika i prilično dobra, šest različitih vozila koje postepeno otključavate, devet različitih nadogradnji za svaki automobil (mitraljezi, bacači raketa, bacači plamena). Sve u svemu, imate razloga i za kreiranje dobre taktike. Ako ne budete previše očekivali od ove igre, ona će zadovoljiti vaše zahteve. Što je najvažnije, zabaviće vas.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar