Igračke je ne zanimaju: Ona je najmlađa novinarka na svetu (video)

Njeno ime je Hilda Kejt Lisijak, ima 9 godina i živi u gradiću Selinsgruv u Pensilvaniji, u Americi.

I dok se gotovo sve njene vršnjakinje još uvek igraju s lutkicama, Hilda ima neke druge prioritete, a to je izveštavanje o aktuelnim događajima na sopstvenoj stranici, koju vodi od 2014. godine.

Nakon što je saznala za sumnjivo ubistvo jedne lokalne žene, Hilda je požurila na mesto događaja, kako bi pokrila priču. Kasnije je izvestila kako je glavni osumnjičeni suprug ubijene žene, koji je ubistvo najverovatnije počinio čekićem, ali kako je istraga u toku, njen izveštaj podrazumevao je i izjave komšija. Kasnije tog dana, Hilda je objavila tekst i video, koji prate priču.

Malena Hilda je bila prva koja je pokrila tragični događaj, a nakon toga otišla je u školu, s obzirom da ima samo 9 godina. Drugim rečima, Hilda je objavila značajnu vest, čak i pre lokalnih novina.

Njen poduhvat nisu dočekali baš svi sa oduševljenjem pa je 9-godišnjakinja ubrzo postala žrtva ružnih komentara na Fejsbuku. Bila je spremna i na to pa je svojim kritičarima odgovorila kratkim videom, u kojem im je poručila: “Ako želite da prestanem sa izveštavanjem, maknite se od svojih kompjutera i učinite nešto s vestima.”

I njen tata Metju je bio istraživački novinar pa nije čudo otkud joj tolika strast prema ovom poslu, a on joj je i najveći pomagač.

“Volim da obaveštavam ljude o aktuelnim događajima. Priču o ubistvu dobila sam iz pouzdanog izvora pa sam odlučila i da je potvrdim”, otkrila je mlada novinarka.

Ostavite komentar