Napokon otkriveno zašto se žene zaista okreću najstarijem zanatu

Vlada mišljenje da žene postaju prostitutke jer se suočavaju sa poteškoćama koje dovode do toga da ostaju bez prihoda i sredstava za život, ali da li je zaista tako.

Naučnici sa Univerziteta Purdue u Americi nisu se zadovoljili ovim objašnjenjem već su odlučili da urade mali društveni eksperiment u kome su otkrili još neke razloge zbog kojih se lepe žene odlučuju za najstariju profesiju.

Iznenadiće vas podatak da žene ne pristaju da prodaju svoje telo zato što ih je zadesila zla sudbina. Ovu profesiju prati mnogo tajni i mitova. Jedan od njih kaže da su sve prostitutke žrtve loše sudbine i da su bespomoćno upale u svet ovakvog biznisa.

Doktor socijalne psihologije Džastin Lemiler (Justin Lehmiller) pokušao je da objasni zašto se sve ovo zapravo dešava.

Kako prenose mediji u regionu, u ovom istraživanju je učestvovalo 200 seks radnika koji su govorili o svojoj povezanosti sa prostituisanjem.

Ispostavilo se da je veliki broj devojaka odlučilo dobrovoljno da se bavi prostituisanjem jer im se ona činila zanimljivom i isplativom. Nakon nekog vremena bavljenja ovim poslom, one su izjavile da se ne kaju zbog svog izbora.

Istraživanje je sprovedeno u Švajcarskoj gde je prostitusanje skoro u potpunosti legalno.

Prema rečima doktora Lamilera, u zemljama u kojima je prostituisanje zabranjeno rezultati bi bili drugačiji.

Istraživanje je pokazalo da 25,4 posto njih radi na ulici, a ostale u posebnim salonima ili bordelima. Više od 55.4 posto izjavilo je da bi volele da promene situaciju, ali su za sada prilike i okolnosti takve da nema prostora za promene.

Ovo istraživanje je pokazalo da su u malom broju slučajeva žene nasilno uvučene u prostituisanje i da je to samo mit.

Veliki broj žena dobrovoljno bira ovu profesiju i ne mare što ih neko osuđuje zbog njihovog izbora, prenose mediji.

4 komentara
 1. Rasa

  Legalizovati sto pre……

 2. FILIP

  Prostitucija je jedini posao,koji donosi solidan prihod,a uz to donosi i telesno zadovoljstvo.Mnogo gori je slucaj, kada zena podnosi muza koji joj se seksualno i na svaki drugi nacin gadi,jedino zbog njegove finasijske moci. Devojka koja se bavi prodajom svog tela,u vidu zanata,moze da bira,kome ce prodati jedan cas seksa.Udata zena, koja je destinama godina u braku,sa covekom koji je ni u kom pogledu ne odgovara – zaista je TA zena za zaljenje.!

 3. bambi

  Svaka devojka, zena, koja se bavi prostitucijom je mentalno poremecena osoba. Osim toga, devojka koja za kratko vreme promeni vise momaka je takodje mentalno poremecena osoba. U pitanju je gotovo neizleciva bolest od koje se doticna osoba ne moze otrgnuti. Razlog poremecaja lezi u porodici. U pitanju su osobe koje nisu imale pored sebe normalne roditelje ili uopste roditelje koji bi preneli detetu sistem vrednosti. Inace prostitucija ide i sa nedostatkom obrazovanja i depresijom. Normalno uvek ima izuzetaka ali taj broj je u ovom slucaju mali.

 4. keja

  Spajaju ugodno sa korisnim…

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike