Ne spavajte u avionu

Jedna stjuardesa uhapšena je zbog pljačkanja putnika!
Francuska policija uhapsila je stjuardesu avio-kompanije "Air France" zbog sumnje da je ukrala hiljade evra u gotovini, kreditne kartice i nakit dok su putnici spavali na višečasovnim letovima, izveštavaju novinari.
Predstavnici policije istražuju ove krađe već nekoliko meseci. Pljačke su se dešavale na letovima između Francuske i Dalekog istoka. Uhapšena stjuardesa identifikovana je kao 47-godišnja Lusi R., a uhapšena je nakon sletanja aviona koji je došao iz Tokija, izveštava poznata novinska kuća "Figaro" ("Le Figaro").
"Njeni računi u banci pokazali su neobjašnjivu razliku između njenog životnog stila i njenog zvaničnog dohotka", izjavio je policijski predstavnik za novine.
Policija je pokrenula istragu u januaru pošto je oko 4.000 evra (oko 5.170 dolara) ukradeno od petorice putnika. Pljačkaš je iskoristio trenutak kada su putnici spavali, uzeo novac (evre, jene i švajcarske franke), ali i satove, nakit, kreditne kartice, pa čak i čekovne knjižice.
Prema izveštajima novinara, žena koja je radila uglavnom u biznis klasi počela je s ovim pljačkama u martu 2009. godine kako bi prevazišla finansijske probleme. Na kraju je priznala čak 26 krađa.
Od januara ove godine desilo se oko 140 krađa, kaže novinski izveštaj. "Japanci su bili idealne žrtve jer oni putuju s dosta gotovine (i evri i jeni), umesto da plaćaju kreditnim karticama", izjavili su predstavnici policije.
Policajci su pronašli putničke čekove, blanko čekove i brojeve bankarskih kartica u stjuardesinom domu, kažu novinari.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.