U trendu

Nesvakidašnji oglas: „Auto kao nov, vozila ga je samo kraljica nedeljom“

Automobil kraljice Elizabete II prodat je na aukciji u Engleskoj za duplo više od procenjene cene. Čekić je pao na 118.000 funti (134.600 evra), rekao je za novinsku agenciju dpa Čarls Smoli iz aukcijske kuće Iconic Auctioneers. On je govorio o „neverovatnom rezultatu“. Prvobitno, stručnjaci su procenili Rendž Rover, proizveden 2004. godine, na 50.000 do 60.000 funti.

Reč je o Range Roveru treće generacije u verziji Vogue, oznake L322, koji je fabrika automobila kraljici isporučila 2004. godine. Automobil je Epsom zelene boje s interijerom boje peska, a od dodatne opreme ima modifikovanu prednju masku i posebno tapeciran i zaštićen prtljažnik, u kojem su se vozili kraljičini omiljeni korgiji.

„Royal 4 x 4“, kako su tepali ovom automobilu registarske oznake BN04 EPU, nije ni prešao previše kilometara s obzirom na godište: tek 109.675 milja, odnosno 176.500 kilometara. Ima i servisnu knjižicu koja otkriva da je održavan u servisima u Starstone Mayfairu, pa zatim Vindzoru i konačno kod Džona Denisa u Ajlesburiju, zadnji put ovog jula.

Cena koju su postavili u aukcijskoj kući od 134 hiljada funti, znači da prošlost automobila i te kako vredi. Naime, slični primerci kojima vlasnica nije bila kraljica mogu se kupiti već za 10-ak hiljada evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar