Šta se dešava – monolit u SAD nestao, pojavio se u – Rumuniji! (video)

Misteriozni metalni monolit pronađen u udaljenoj pustinji na zapadu SAD-a, koji je pokrenuo nacionalnu raspravu o tome kako je dospeo tamo, navodno je nestao, saopštile su tamošnje vlasti u subotu, a paralelno s njegovim nestankom novi se pojavio – u Rumuniji!

Sjajnu trostranu prizmu koja je virila 3,5 metara iz crvenog tla na jugu Ute 18. novembra primetili su zbunjeni lokalni radnici dok su iz vazduha brojali ovce.

Nakon što su se spustili helikopterom članovi Odseka za javnu sigurnost u Uti pronašli su „metalni monolit zabijen u tlo, ali bez očitih indicija ko ga je mogao tamo postaviti.“

Vesti o otkriću su brzo postale viralne, dok su mnogi primetili da objekt nalikuje neobičnim vanzemaljskim monolitima u SF klasiku Stenlija Kjubrika: Odiseja u svemiru.“

Iako zvaničnici nisu otkrili lokaciju objekta iz straha da bi horde znatiželjnika nahrupile prema dalekoj divljini, neki istraživači su uspeli da pronađu monolit.

Monolit u Rumuniji liči na onog iz SAD-a, a navodno je visok negde oko četiri metra. Ipak, za razliku od onog, površina ovog monolita nije glatka. Pronađen je u blizini tvrđave Petrodava, koja je jedna od najstarijih spomenika u tom delu Rumunije. Vjeruje se kako su je uništili Rimljani u drugom veku posle Hrista, ali njeni ostaci i dan danas postoje u obliku gradskih zidina.

Monolit se našao u blizini tih zidina, a jedna njegova strana gledala je u planinu Ceahlau, poznatu i kao ‘Sveta planina’ među lokalnim stanovništvom, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.