U trendu

Bez dijete do vitke linije

Držali ste razne dijete, ali, iako ste malo smršali, niste stigli do željene kilaže. Čim prestanete sa unosom raznovrsnih materija u organizam, metabolizam se usporava, te nema ni pomaka u gubitku težine. Ako vam se to desilo, ne očajavajte, ali i ne smanjujte unos kalorija. Bolje je da više jedete da bi telo imalo osećaj da je vreme gladovanja prošlo. To će pospešiti razmenu materija i automatski pokrenuti sagorevanje masti.

Sagorevači masti su biomaterije koje obezbeđuju prirodno sagorevanje.

  • Magnezijum napada masne ćelije. Ovaj mineral podstiče razmenu materija i odstranjuje „otpad“ iz organizma. Magnezijuma najviše ima u proizvodima od žitarica i mahunastom povrću.
  • Organizmu je potreban izvor enregije da bi mogao da proizvodi adrenalin koji troši masti. Zato je korisno jesti sojine proizvode, sir, jogurt, meso, ribu
  • Noradrenalin je hormon koji se luči u nadbubrežnoj žlezdi kada je organizam pod stresom. Ovaj hormon učestvuje u pretvaranju viška masti u energiju. Da bi se stvarale dovoljne količine noradrenalina, potrebno je konstantno unositi vitamin C. Ovog vitamina ima najviše u paprici, limunu, kiviju…
  • Amino-kiseline regulišu proizvodnju somatotrofina. To je hormon rasta koji organizam proizvodi samo noću. Somatotrofin ima važnu ulogu u organizmu, jer je zadužen za pretvaranje masti u mišićnu masu. Da bi količine hormona rasta bile zadovoljavajuće, trebalo bi jesti školjke, morske rakove i meso.
  • Čaša crnog vina uz jelo može znatno da umanji apetit. Vino sprečava ulazak ugljenih hidrata u krv i usporava varenje belančevina u želucu. Kao posledica toga, brzo se javlja osećaj sitosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.