U trendu

Bukvalno topi masne naslage: Koristimo u kuhinji, ali malo ko zna njegova neverovatna svojstva

Voda od lovorovog lista obiluje vitaminima, osnažuje imunitet, a odlična je i kao oružje u borbi protiv suvišnih kilograma.

Još je za stare Grke i Rimljane lovor bio biljka s posebnim značenjem – Rimljani su ga prihvatili kao simbol pobede, Grci su kao nagradu za pobedu u atletskom takmičenju u čast boga Apolona poklanjali upravo lovorovu krunu, a njegove grane i danas se mogu pronaći na grbu Republike Grčke. I ništa od ovoga nije slučajno, već su stare civilizacije bile svesne koliko je lovor lekovita i vredna biljka.

Od davnina je poznato da njegovo lišće pomaže u borbi s respiratornim  problemima, njegovo ulje delotvorno je kod reumatskih tegoba, a obolelima od dijabetesa pomaže u regulisanju nivoa šećera u krvi.

Zahvaljujući svojim  baktericidnim, antiseptičkim i fungicidnim svojstvima i činjenici da obiluje vitaminima A, C i B6 odličan je za podizanje imuniteta.

Osim spomenutoga, voda od lovorovog lista umanjuje osećaj gladi, reguliše rad creva i pomaže ubrzavanje metabolizma i topljenje masnih naslaga.

Kako pripremiti vodu od lovorovog lista?

Šaku listova lovora dodajte u ključalu vodu. Mešajte nekoliko sekundi, a zatim vodu sklonite s vatre. Ostavite da se ohladi do sobne temperature, procedite, dodajte malo meda i pijte nekoliko puta dnevno.

Zahvaljujući tome što je bogata vlaknima, voda od lovorovog lista pruža osećaj sitosti, reguliše rad creva, sprečava zatvor i ubrzava metabolizam, odnosno definiše tempo kojim telo sagoreva masne naslage i obrađuje unete kalorije.

Ova voda odlična je za rad creva i ima snažan efekat na njihovu pokretljivost i varenje hrane, a što je važno kod procesa mršavljenja. Naime, ključno je da naš organizam dobro probavlja hranu i upija neophodne hranljive materije, a zbog visokog sadržaja kalcijuma, lovor je izrazito efikasan sagorevač masti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)