Dodaci za gubitak suvišnih kilograma

Gubitak suvišnih kilograma ni u kom slučaju nije lak zadatak. Čitav uspeh zavisi ne samo od velike želje i spremnosti već i od dodatnih stvari koje je neophodno uraditi. Dakle, kada je reč o dodacima koji vam mogu sve to znatno olakšati i ubrzati čitav proces, treba uvek imati na umu da oni sami po sebi nikako nisu dovoljni. Naime, suprotno mišljenju većine, dodaci ne mogu pružiti potpunu zamenu za sve. Neophodno je pridržavati se još dve veoma bitne odrednice, a to su: baviti se fizičkim aktivnostima i pravilno se i zdravo hraniti.
Zdrava i pravilna ishrana od presudnog su značaja za vaš uspeh jer nije moguće jesti brzu hranu sve vreme i očekivati da će dodaci poput A ili B sagorevača masti odraditi čitav posao umesto vas. Neophodno je imati trosmeran plan koji će se zasnivati na ravnoteži između ishrane, fizičkih aktivnosti i odgovarajućih dodataka.
Najplodonosniji dodaci
Efedrin-kofein-aspirin
Ova kombinacija za većinu ljudi predstavlja najbolji i najefikasniji dodatak kada je reč o gubitku suvišnih kilograma, i to sa razlogom. Mnoga klinička istraživanja pokazala su da kombinacija ova tri sastojka može i te kako pomoći osobi da se otarasi velike količine suvišnih kilograma. Najpreporučljiviji su biljni oblici ova tri sastojka.
Efedra – glavni hemijski sastojak ove biljke jeste efedrin, koji spada u grupu adrenergijskih agonista. To znači da ima potencijal da ubrza rad i otkucaje srca i poveća termički potencijal gotovo svih tkiva koja se nalaze u našem telu, uključujući i mišićno i debelo tkivo. Jednostavnije rečeno, ima potencijal da inicira i poveća kapacitete za sagorevanje masti.
Ma-Huang jedna od formi ove biljke – Ephedre Sinica, sadrži u sebi termogenu supstancu, odnosno efedrin (6-8%). Slikovitije predstavljeno, 250 mg Ma-Huang ekstrakta sadrži 15-20 mg efedrina.
Kofein – supstanca koja inicira i pospešuje metabolizam odgovoran za sagorevanje masti i na taj način čuva i skladišti ugljene hidrate kako bi se oni kasnije, prilikom fizičkih aktivnosti, mogli iskoristiti kao izvori energije. Ono što se putem istraživanja saznalo još pre mnogo godina jeste da kofein ima pozitivan efekat na izdržljivost osobe i da se, što duže vežbate, efekat kofeina sve više pojačava. Jedno od tih istraživanja otkrilo je i da osobe brže gube kilograme kada pre početka vežbanja unesu malo kofeina u organizam.
Guarana – u stvari predstavlja biljnu formu kofeina. Njen ekstrakt sadrži 10-20% kofeina. To znači da 1000 mg guarane u sebi sadrži 100-200 mg kofeina.
Aspirin – u sebi sadrži acetilsalicilnu kiselinu, za koju je dokazano da, u kombinaciji sa efedrom i kofeinom, u neverovatnoj meri pridodaje intenzitetu i brzini gubitka suvišnih kilograma.
Kora bele vrbe – njen glavni potencijal leži u činjenici da sadrži salicin. Na svu sreću, za razliku od aspirina, koji nakon što se popije u većim količinama, izaziva ozbiljne stomačne probleme, biljka koja je u pitanju sadrži određene hranljive materije koje dobrobit vašeg stomaka ne dovode u pitanje. Sam ekstrakt pomenute biljke sadrži 10% salicina.
Zaključak
Naveli smo rezultate skorašnjih istraživanja. Za primenu svega što je navedeno treba se obavezno konsultovati sa stručnjacima kako bi oni prema vašoj težini i zdravstvenom stanju odredili šta osim zdrave pravilne ishrane i fizičkog vežbanja treba koristiti kako biste doterali svoju liniju.
Kod svih vrsta dijeta bitno je da su one dugoročne, da ne ugrožavaju zdravlje i da ne dovode do vraćanja na prvobitnu težinu ili naknadnog povećavanja težine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.