U trendu

Doktorka probala sve moguće dijete i otkrila jedinu koja joj je pomogla

Doktorka Betsi Grunč, neurohirurg, čitavog života je imala višak kilograma. U želji da vodi mnogo zdraviji život, probala je niz raznoraznih dijeta – od onih kojih se su reklamirale, do onih koje je sama istražila. Nijedna joj nije dala željene rezultate, ali kada je ukombinovala dve dijete, desila se transformacija. Doktorka je smršala neverovatnih 25 kilograma.

Svoje iskustvo je podelila kako bi pomogla svima onima koji žele da naprave promenu. Najpre je jela hranu bogatu proteinima, a potom se posvetila povremenom postu – načinu ishrane u koji se kunu poznate ličnosti. On podrazumeva periode u kojima je dozvoljeno da jedete šta poželite, ali i one u kojima pijete samo vodu, nezaslađenu crnu kafu ili čaj, prenosi mondo.rs.

„Jedan od najvećih krivaca za degenerativne promene kičme je telesna težina. Nedostajala mi je edukacija o ishrani i to se pokazalo na mojoj figuri“, rekla je doktorka koja je zbog težine imala velike probleme sa leđima. Otkrila je da je 2018. godina bila prekretnica u njenom životu. Odlučila je da smrša, uspela je i više od četiri godine održava težinu.

Povremeni post

Brojna istraživanja govore da povremeni post ne funkcioniše za sve, ali da može da ima zdravstvene prednosti. Pomaže ljudima da postignu određeni kalorijski deficit koji je neophodan za gubitak težine. Doktorka je na početku bila na ishrani koja ima visok sadržaj proteina.

Proteini su korisni za mršavljenje jer pružaju osećaj sitosti tokom dužeg vremenskog perioda. Jela je integralne žitarice i malo ugljenih hidrata.

Potom je brojala kalorije. Uvek se trudila da bude u kalorijskom deficitu. Bilo joj je teško da sa tri obroka dnevno pređe na dva, ali taj problem je rešila tako što je pila više vode.

Nakon što je smršala 25 kilograma, doktorka Grunč je imala operaciju uklanjanja viška kože. Objasnila je da veruje da je način razmišljanja ključan u procesu mršavljenja. Bio joj je cilj da uspe bez lekova ili tableta koje se reklamiraju za dijetu i jeste – brojka od 102 kilograma na vagi je prošlost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)