U trendu

Jedna od najmoćnijih dijeta: Evo kako da uz kefir smršate 7 kilograma za 7 dana

Nedeljna kefirna dijeta je jedna od ekspres dijeta za brzo mršavljenje i najčešće se koristi za brzo „dovođenje u formu“ za neku posebnu priliku

Sedmodnevna kefirna dijeta u potpunosti opravdava svoje ime: glavni proizvod u njoj je kefir, dobro poznato fermentisano mlečno piće. Srećom, još jedan niskokalorični proizvod se dodaje kefiru sa niskim sadržajem masti šest od sedam dana osnovnog plana ishrane na kefiru (i svaki dan je drugačiji!). Ova kefirna dijeta se i dalje s pravom smatra jednom od najasketskijih i najstrožih.

To znači da je potrebna dobra priprema. Sedmodnevna kefirna dijeta, uprkos svojoj ozbiljnosti, formalno nije jedna od strogih mono-dijeta – odnosno tokom nedelje možete svakodnevno u kefir dodati još jedan ili dva niskokalorična proizvoda. Na primer: krastavci i zelenilo, pečeni krompir, voće. Takav meni, zajedno sa gvozdenom voljom, daje impresivan rezultat: do minus 7 kg nedeljno, prenosi najzena.rs.

Nedeljna kefirna dijeta je jedna od ekspres dijeta za brzo mršavljenje i najčešće se koristi za brzo „dovođenje u formu“ za neku posebnu priliku, odmor i sl. Kefirna dijeta za 7 dana zasniva se na kefiru sa sadržajem masti ne više od 1%. U pogledu korisnih svojstava, ekvivalentan je klasičnom kefiru od 2,5 posto, ali ima nešto drugačiju konzistenciju i, shodno tome, sadrži manje masti i kalorija. Sadržaj kalorija u 100 ml kefira 1% je 40 kcal.

Postoji nekoliko vrsta kefirnih dijeta, ali sve dele tri zajednička principa:

Trajanje 7 dana; glavni proizvod tokom dana je kefir, dodatna je određena količina niskokalorične proteinske ili ugljene hidrate; jasan raspored obroka (6 puta dnevno u jednakim intervalima, poslednji najmanje 2 sata pre spavanja).

Tokom čitave kefirne dijete, trebalo bi da se odreknete šećera, soli, crnog čaja i kafe. Možete piti običnu čistu vodu i biljni čaj bez ograničenja. Osnovna kefirna dijeta 7 dana

Prvi dan: Pola litra kefira, 1% masti i 400g pečenog krompira (bez soli).

Drugi dan: Pola litra kefira sa 1% masti i 400g mladog sira sa niskim sadržajem masti.

Treći dan: Pola litra kefira 1% masti i 400g voća (osim grožđa i banana).

Četvrti dan: Pola litra kefira 1% masti i 400g kuvanih pilećih prsa.

Peti dan: Pola litra kefira 1% masti i 400g voća (osim grožđa i banana).

Šesti dan: Dan posta. Ništa osim 1,5 litara negazirane vode.

Sedmi dan: Pola litra kefira 1% masti i 400g voća (osim grožđa i banana).

Kako prekinuti kefirnu dijetu

Ostavljanje kefirne dijete 7 dana treba da prođe glatko, što je više moguće. Telo, iako ne zadugo, i dalje je naviklo da prima male porcije hrane. Stoga, nagli povratak na prethodnu ishranu ne samo da može biti štetan, već i izazvati neke bolesti gastrointestinalnog trakta. Nakon 7 dana kefirne dijete, preporučljivo je odustati od pečenja od belog brašna, masne i slatke hrane barem u isto vreme – u suprotnom, ovo ne samo da će pomoći metabolizmu da se manje-više lagano vrati normalnom radu, ali će takođe produžiti efekat kefirne dijete. Imajte na umu da svaka mono-dijeta ili dijeta koja uključuje ozbiljna ograničenja u sastavu ili količini konzumirane hrane može biti opasna po zdravlje. Ne preporučuje se zloupotreba mono-dijete i ekspresnih dijeta i unošenje češće od jednom u šest meseci.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар