U trendu

Istopite salo kao nikada pre: Treba samo da pijete ovu tečnost, dostupna je svuda i ne košta ništa

Voda – čudo u kojem možete da uživate bez griže savesti! Istraživanja pokazuju da voda ima mnogobrojne benefite kada je u pitanju mršavljenje. Da vidimo neke od njih.

1. Vaše telo troši kalorije i dok ležite! Da, dobro ste pročitali. Voda ne samo da vas hidrira, već može ubrzati metabolizam, pomažući vam da sagorite kalorije čak i kada ne radite ništa. Neki podaci sugerišu da samo pola litre vode može blago povećati vaš bazalni metabolizam.

2. Rastapa masti kao šampion! Da, voda je ključni igrač u procesu razbijanja masti u vašem telu. Bez dovoljne hidratacije, vaše tijelo možda neće biti tako efikasno u razgradnji masti, što otežava mršavljenje.

3. Stvara osjećaj sitosti. Održavanje adekvatne hidratacije može vam pomoći da prepoznate razliku između gladi i žeđi, smanjujući potrebu za prejedanjem. Studije pokazuju da ljudi koji konzumiraju više vode obično unose manje kalorija.

4. Kontroliše unos zašećernih pića. Zamena gaziranih ili drugih zaslađenih pića vodom može rezultirati smanjenim unosom kalorija i dugoročnim gubitkom težine. Takođe, zamena dijetalnih gaziranih pića vodom povezana je s gubitkom kilograma, što je dodatan bonus!

Koliko vode trebate piti? Opšta preporuka je 3,7 litara tečnosti dnevno za muškarce i 2,7 litara za žene. Naravno, količina može varirati u zavisnosti od vaših fizičkih aktivnosti i opšteg zdravstvenog stanja.
Dakle, ne zaboravite na vodu – vaš najbolji saveznik u putovanju prema boljem izgledu i zdravlju!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.