U trendu

Kako da najbrže istopite salo: Ova mesta na telu vam to otkrivaju

Zamislite da svako povećanje težine ima svoju priču, svoj uzrok i svoje rešenje. Naučnici su istraživali i identifikovali šest različitih vrsta debljanja, a svaka od njih otkriva nešto novo o vašem telu i vašem načinu života.

1. Neaktivna gojaznost: Da li primetite da se više debljate u gornjem delu tela? Možda je vreme da promenite način života i počnete više da se krećete.

2. Gojaznost vezana za hranu: Ako se salo najviše hvata oko struka, možda je vreme da preispitate svoju ishranu i usvojite zdravije navike.

3. Gojaznost povezana sa anksioznošću: Da li primećujete da ste nervozni i da se najviše gojite u predelu stomaka? Možda je vreme da naučite kako da upravljate svojim emocionalnim stanjem i prestanete da se prejedate.

4. Venska gojaznost:  Ako imate problema sa cirkulacijom i primetite da se salo najviše hvata u predelu stomaka, vreme je da počnete sa vežbanjem i zdravijim životnim navikama.

5.  Aterogena gojaznost: Ova vrsta debljanja može biti uzrokovana genetskim faktorima i lošom cirkulacijom. Promenom načina života i izbegavanjem loših navika možete napraviti veliku razliku.

6. Glutenska gojaznost:  Ako primetite da se gojite od grudi do kukova, možda je vreme da razmislite o svojoj reakciji na gluten i pronađete način da izbalansirate svoju ishranu i vežbanje.

Svaka vrsta gojaznosti zahteva jedinstven pristup, ali uz malo truda i posvećenosti, možete postići svoje ciljeve i pronaći zdraviji i srećniji način života.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.